Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kdo má problém s diskuzí o toleranci?

Kdo má problém s diskuzí o toleranci?

31. 3. 2014 - ZLÍN - Symboliku adopce dětí homosexuálními páry měla instalace festivalu SkrzPrsty na náměstí Míru. Neuplynul ani jeden den a upoutávka ve tvaru klece byla na kousky. Byla škoda způsobena z důvodu, že se jednalo o zobrazení homosexuality nebo jde o náhodu?

Studenti Fakulty multimediálních komunikací ve Zlíně, připravující festival SkrzPrsty, postavili z pátku na sobotu na zlínském náměstí Míru klec, ve které se nacházely siluety představující homosexuální pár s dítětem. Klec měla vyvolat diskuzi a upoutat na připravovaný festival s názvem SkrzPrsty. Měla znázorňovat stereotypní pohled společnosti, která se stále dívá na homosexuální páry s dětmi jako na něco, co není úplně normální. Jako by byli jakýsi exponát v zoo.

01389-klece1.jpg

Po několika hodinách však byla instalace zničena. Je to z toho důvodu, že prezentovala takto kontroverzní téma? Proč by někdo záměrně klec ničil?

„Vyráběli jsme již spoustu propagačních kousků a nikdy se nám nestalo, že by byly úmyslně rozbity. Dle mého názoru se některým lidem nelíbí, že se snažíme otevírat tabuizovaná témata a provokativněji na ně upozorňujeme,“ vyjádřil se k incidentu Ivan Nevřela, tvůrce festivalové klece.

01389-klece2.jpg

„Podle mého názoru nejde jen o jakýsi opilecký výstřelek. Nerozumím tomu, proč by někdo klec ničil jen tak bezdůvodně. Na náměstí už bylo postaveno spoustu různých propagačních předmětů jiných akcí, a nikdy nedošlo k tak markantnímu poškození. Navíc jsme našli i několik téměř stržených plakátů poutajících na náš festival,“ doplnila Barbora Kalousková, manažerka festivalu.

Tématem prvního ročníku festivalu jsou již zmíněná homosexualita, transsexualita a fyzické modifikace. V rámci přednášek a moderovaných diskuzí se představí velmi zajímaví hosté. Přijďte se pobavit o zdravé míře tolerantnosti ve středu 2. dubna do kavárny Šachmat ve 14|15 Baťově institutu.

fb.com/SkrzPrstySkrzPrsty.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz