Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlínské Slavnosti vína ožily na zámku

Zlínské Slavnosti vína ožily na zámku

24. 11. 2014 - ZLÍN -Po slavnostech vína v Uherském Hradišti, tradičním Svatomartinském koštu na brněnském náměstí Svobody a mnoha dalších akcích v našem regionu se letos konal 1. ročník Zlínských slavností vína. Ty se uskutečnily v úterý 11.11 v prostorách zlínského zámku. Celý program začal již v 11 hodin slavnostním otevřením lahví Svatomartinského vína.

Svatomartinská vína představilo hned několik vinařů především z Jihomoravského, ale i Zlínského kraje. Ukázku potravin regionálních farmářů zde prezentovali zástupci krámku Dary kraje. Pro návštěvníky byl připraven bohatý doprovodný program v podobě vystoupení třech cimbálových muzik zlínských uměleckých škol u Jižní Svahů, z Malenovic a ze Zlína. Základní umělecká škola Zlín, která uspořádala tradiční pochod Svatého Martina a malých Martínků, jenž zavítal do Zlína již potřinácté.

Odpoledne následoval zvyk v podobě slavnostního žehnání Svatomartinského vína, tohoto aktu se ujal otec Ivan Fišar ze zlínské farnosti Svatého Filipa a Jakuba. Akci zakončilo vystoupení Ženského sboru z Kudlovic společně se zpěvačkou Jitkou Šuranskou.

Zlínské slavnosti vína byly v pořadí již pátou akcí, kterou agentura Region na talíři letos na v kraji uspořádala a která doufá, že tato akce najde v budoucnu své pravidelné místo v kalendáři společenských a kulturních akcí pořádaných v našem městě.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: regionnataliri@email.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz