Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Rémy Cointreau dál posiluje prémiové portfolio v České republice i na Slovensku

Rémy Cointreau dál posiluje prémiové portfolio v České republice i na Slovensku

8. 4. 2015 - Společnost Remy Cointreau – dominantní hráč na českém a slovenském trhu s dovozovými lihovinami – oznámila rozšíření svého distribučního portfolia o osm novinek.

Jsou jimi inovace oblíbené značky Metaxa – Metaxa Honey Shot, whisky Grants 18YO, Monkey Shoulder a Wild Turkey 101; italský aperitiv Cynar, aperitiv Cinzano 1757, likér na bázi whisky Drambuie; a ucelená řada tzv. mixérů britské firmy FeverTree Ltd. Novinky se na českém a slovenském trhu objeví od dubna 2015. Remy Cointreau tak pokračuje ve strategii rozšiřování portfolia o prémiové a super prémiové produkty s cílem dále posilovat kategorie whisky, brandy&koňaků a italských aperitivů, na které je odborníkem.

Mateřská firma - francouzská Rémy Cointreau Group, vyvinula pro stálici mezi dovozovými lihovinami v Čechách i na Slovensku, řeckou specialitu Metaxa, novou variantu Metaxa Honey Shot. Narozdíl od konkurence je nosnou ingrediencí této novinky pravý med z řeckého ostrova Peloponés. Oblíbená jemná chuť značky Metaxa je tak harmonicky umocněna přesvědčivcou intenzitou medu řeckých včel a vytváří neskutečně lahodnou kombinaci, která osloví především mladší spotřebitele.

Z portfolia společnosti Willam Grants & Sons, které na českém a slovenském trhu od září 2013 exkluzivně zastupuje, uvede Remy Cointreau na trh značky:

Monkey Shoulder – Unikátní skotská blended malt whisky míchaná ze třech druhů sladových whisky je vyráběna pouze v malých limitovaných sériích. Díky svému specifickému ovocnému aromatu je perfektním koktejlovým společníkem. Název Monkey Shoulder získala na počest dávných výrobců whisky, kteří kvůli své práci (přehazování sladu lopatami) trpěli deformací vrchní části těla. Proto je každá lahev na „rameni“ (v místě, kde tělo lahve přechází v hrdlo) symbolicky ozdobena kovovou plastikou tří opiček.

Grant’s 18YO – historie značky Grant’s, která sahá až do roku 1889, z ní dělá nejstarší rodinnou skotskou whisky na světě. I proto je možná osmnáctiletá whisky Grant’s vůbec nejvíce oceňovanou whisky z celé rodiny Grant’s. Jejím posledním úspěchem byla zlatá medaile z prestižní Internationale Wine and Spirits Competition (IWSP), kterou získala v minulém roce. Navíc je whisky prodávánav ikonické třístěnné láhvi, která představuje soulad mezi třemi surovinami používanými při výrobě - vodou, vzduchem a sladovým ječmenem.

Drambuie – nápoj, který posiluje – alespoň v překladu ze staré gaelštiny. Jinak značka z portfolia společnosti Willam Grants & Sons, kterou již společnost Rémy Cointreau v letech 2009 – 2013 na českém a slovenském trhu distribuovala. Nyní se tento likér vyráběný z vyzrálých skotských whisky dostal zpět do jejího portfolia poté, co jej necelé dva roky distribuovala společnost Ultra Premium Brands. Jeho sladká chuť a vůně po bylinkách je velmi zajímavou kombinací, která se dá vychutnávat jak na ledu, tak i v koktejlech.

Od předního italského výrobce Gruppo Campari se v České republice a na Slovensku vůbec poprvé představí značka Cynar – hořko – sladký bylinný likér z listů artyčoků a tajné směsi 13 bylin. Vyrábí se ve dvou fázích. První - infúzi, kdy jsou smíchány listy artyčoků a aromatických bylin, které se poté louhují ve slabém alkoholu, následuje druhá fáze - míchání, kdy se bylinná infúze smíchá s vodou, ethylalkoholem, cukrem a karamelem. Značka Cynar tak doplňuje řadu italských aperitivů pod křídly Rémy Cointreau a bude jistě vítaným oživením klesající kategorie hořkých bylinných likérů.

Další novinku představuje Wild Turkey 101 – pravý americký prémiový bourbon vyráběný v městečku Lawrenceburg v americkém státě Kentucky. Vyznačuje se nezaměnitelnou kořenitou a nasládlou chutí, kterou získává především díky vysokému podílu žita v obilné směsi a velmi dlouhé době, po kterou zraje v silně vypálených dubových sudech. Pro svoji bohatou chuť s výrazným tónem vanilky a karamelu je barmany velmi oblíbeným při přípravě nejrůznějších koktejlů.

01974-WILD_TURKEY_101_700ML-2D.jpg

Cinzano 1757 – italská legenda s více než 250 letou tradicí je světově proslulým aperitivem. Jeho unikátní výroba, která spočívá v mixu kvalitních vín s esencemi koření a bylinek dodává tomuto prémiovému vermutu jeho nezaměnitelnou chuť i aroma. A právě díky této chuti je dokonalé pro přípravu oblíbených italských koktejlů Negroni a Americano. Jeho designová láhev s dominantním letopočtem 1757, odkazujícím na rok založení společnosti Cinzano, je pak už jen třešničkou na dortu tohoto skvělého alkoholu.

Úplnou novinkou v portfoliu Remy Cointreau bude v Čechách i na Slovensku ucelená produktová řada špičkových nealkoholických nápojů (mixerů) od britské společnosti FeverTree Limited. Tento progresivní výrobce s desetiletou historií je celosvětovým průkopníkem v oblasti prémiových nealkoholických mixerů, určených pro dokonalé míchané drinky s destiláty a lihovinami. Za dobu své existence získal pro své výrobky nespočet cen v různých prestižních soutěžích po celém světě. Díky výběru těch nejlepších přírodních ingrediencí, vášni pro špičkovou kvalitu a rigidní „čistotu“ svých produktů bez jakýchkoli umělých přísad je Fever Tree dnes značkou, kterou doporučují všechny nejlepší bary a restaurace na světě jako absolutní špičku ve svém oboru.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: andrea.jandova@friendlyfriends.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz