Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Poslední květnová sobota bude patřit vínu. V Dolních Kounicích proběhne první ročník Za Kounickou Frankovkou

27. 5. 2016 - oslední květnový víkend proběhne v Dolních Kounicích premiérový ročník putování po otevřených sklepech. Nová vinařská akce je pojmenovaná po slavné kounické Frankovce. Téměř 40 vinařů nabídne přes 200 vzorků vín.

Pro návštěvníky bude připraveno 19 otevřených sklepů i vyžití pro děti.Milovníci dobrého vína a moravské krajiny se mohou těšit na novou akci. Dne 28. května totiž proběhne v Dolních Kounicích vůbec první ročník otevřených sklepů Za Kounickou Frankovkou, který pořádá spolek Bratrstvo vinařů a kopáčů 1737. Vinařská akce nese název podle slavného produktu tohoto malého městečka, Frankovky. „Dohromady bude otevřeno 19 sklepů, ve kterých bude možnost vyzkoušet vína 38 místních vinařů. V každém sklepě bude k ochutnání i naše slavná Frankovka, která se dovážela dokonce i na Pražský hrad,“ sdělil pořadatel Radek Šusta. „S přáteli pravidelně navštěvujeme podobné akce, například ve Znojmě nebo v Rakousku. Proto jsme se rozhodli využít našich zkušeností a potenciálu malebného prostředí Dolních Kounic a okolí, které je s vinařstvím spojené od nepaměti,“ vysvětlil Šusta důvod vzniku putování po místních sklepích.

Do akce se zapojili vinaři nejen z Dolních Kounic, ale i z okolních obcí. Návštěvníci tak budou moci ochutnat vína i z Moravských Bránic, Nových Bránic a Trboušan. Dohromady bude připraveno přes 200 vzorků vín. Mnohé z nich se pravidelně účastní soutěže Národní Salón vín České republiky.

Akce bude vhodná i pro rodiny s dětmi. „Pro ty nejmenší jsme si připravili program, který bude probíhat souběžně s vinařskou akcí v rámci dětského dne. Ten se uskuteční na hřišti u působivého kláštera Rosa Coeli,“ uvedl Radek Šusta s tím, že pro budoucí ročníky je v plánu zařadit do programu i večerní zábavu s cimbálovou muzikou.

Oficiální začátek akce pořadatelé plánují na 11 hodin a potrvá po celý den. Celý okruh, dlouhý 13,5 kilometrů, je možné projít pěšky či na kole. Pro návštěvníky bude připravena i kyvadlová doprava, která je bude přepravovat mezi jednotlivými obcemi. „Za Kounickou Frankovkou otevírá nejen sklepy, ale i srdce všech vinařů i návštěvníků, kteří milují víno a moravský kraj,“ uzavřel Šusta.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz