Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nezastavitelným pomohou poprvé vodáci

Nezastavitelným pomohou poprvé vodáci

28. 7. 2016 - Cyklisté, běžci, turisté. Ti všichni už měli letos v létě šanci pomoci 11 handicapovým k návratu do aktivního života. Teď přichází poprvé příležitost i pro vodáky. Od úterý 26. až do neděle 31. července, vždy od 10 do 18 hod. totiž vyroste na Vltavě v Českém Krumlově brána Nezastavitelných.

Každý průjezd lodi = vyšší šance pro handicapované získat potřebné vybavení k tomu, aby mohli znovu sportovat. Jednou z Nezastavitelných je i Irena Havlová, kterou komplikace po operaci měly dle slov lékařů do konce života odkázat na lůžko. Irena se ale nevzdala a dnes ujde s chodítkem několik kilometrů. Přála by si získat plavecké kurzy a speciální pomůcky, které jí pomáhají zůstat stále v pohybu.

Jak můžete pomoci? Přímo v historickém centru Českého Krumlova, který je zapsán na seznamu památek UNESCO, na sjízdném jezu Mrázkův mlýn, vyroste speciální brána Nezastavitelných. Birell, který je pořadatelem projektu Nezastavitelní, motivuje k aktivnímu trávení volného času, a proto za každého, kdo se odhodlá usednout na jakékoli plavidlo a projede touto branou, věnuje 5 Kč na sportovní vybavení pro vybrané handicapované, kteří chtějí být opět aktivní. Tedy i pro handicapovanou Irenu Havlovou.

02823-Irena_Havlova-292x188.jpg

Patronem Nezastavitelných je legendární český paralympionik Jiří Ježek. Více o projektu naleznete na www.nezastavitelni.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz