Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PUTOVÁNÍ PO VLACHOVSKÝCH SUŠÍRŇÁCH OVOCE

PUTOVÁNÍ PO VLACHOVSKÝCH SUŠÍRŇÁCH OVOCE

28. 9. 2016 - Občanské sdružení DOKOPY a majitelé sušíren ovoce zvou v sobotu 8. října od 10. do 18. hodin na 1. ROČNÍK ORIGINÁLNÍHO TURISTICKO-ZÁŽITKOVÉHO putování po osmi vlachovských sušírnách ovoce, které se uskuteční v obcích Vlachovice a Vrbětice (u Slavičína).

Zajímavé technické stavby - roubené sušírny ovoce, z nichž některé jsou i dvě století staré se v tento den otevřou veřejnosti a turistům.
Ve Vlachovicích již spousta sušíreň zaniklo, ještě před 60 lety jich ale ve Vlachovicích a Vrběticích bylo minimálně 25. Posledních osm dřevěných sušíren je rozesetých po vysokých stráních a sadech. Obec Vlachovice má nejvíce opravených a funkčních sušíren ovoce z celé ČR i SR.

Dokopy zve zájemce pěkně po "valašsky":

02934-152cs_1.jpg

Co možete vidět, zažit a okoštovat? KRÁSNÚ JIHOVALAŠSKÚ KRAJINU,

STAROBYLÉ VLACHOVSKÉ SUŠÍRNY OVOCA,SUŠÍRNU DOKOPY AJ MUZEUM NEOBYČEJNÉ.

VALAŠSKÉ SUŠENÉ OVOCE - KRAJANKY, TRNKY, HRUŠKY, KARPATSKÉ SUŠENÉ BYLINY, ČAJE, ŠPECIALITY S KRAJANKAMI AJ INÉ OBČERSTVENÍ.

PO SUŠÍRNÁCH BUDŮ HRÁT A S VAMI ZPÍVAŤ OGAŘI STRÚHALOVI A SPOL., CÉRKYA PĚKNÉ ROBKY SÚBORU DOKOPYJÁNEK, A GAJDOŠ PETR SOVJÁK

Text a foto: OS DOKOPY

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz