Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Epidemii chřipky snadněji zvládnete s Vincentkou

Epidemii chřipky snadněji zvládnete s Vincentkou

11. 01. 2017 - Počty nemocných s chřipkou v prosinci loňského roku rostly na v České republice i na Slovensku a hygienici hodnotili situaci jako začínající epidemii.

Hranice 1500 onemocnění na 100 000 obyvatel je už plošná epidemie. Začátkem nového roku se situace zlepšila, ale začátek vyučování po prázdninách by měl situaci opět zhoršit. Některé nemocnice vyhlásili zákazy návštěv. Nejlepší prevence proti chřipce je očkování, otužování a vyhýbání se místům, kde se soustřeďuje větší počet lidí. Pokud už chřipka propukne, pomáhá klid na lůžku, zvýšená konzumace vitamínů, z léků pak přinášejí úlevu paracetamol a ibubrofen. Nejvíce jsou chřipkou ohroženi senioři, děti, diabetici, onkologicky nemocní, kuřáci a obézní. V ČR každý rok onemocní chřipkou zhruba 1 až 1,5 miliónu osob a na chřipku a komplikace s ní spojené zemře ročně asi dva tisíce lidí.

Chřipka je onemocnění, které se nesmí podcenit a důležité je vyležet ji. Při chřipce nepomáhají antibiotika, protože je to virové a ne bakteriální onemocnění. K urychlení léčení a úlevě pomáhají různé babičkovské recepty – čaj s medem a citronem, dostatek spánku a osvědčená minerální voda Vincentka.

Více zde

 

Zdroj: Ing. Štefan Kuča, PR agentura PAPER LIFE

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz