Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PRVNÍ NOC HOTELŮ V PRAZE

PRVNÍ NOC HOTELŮ V PRAZE

23. 01. 2017 - PRAHA - V prvním měsíci letošního roku, konkrétně 27. ledna 2017, se otevřou dveře mnoha pražských hotelů pro Pražany. Smyslem této akce je poděkovat místním obyvatelům za vstřícnost k turistům, nabídnout jim nový zážitek v jejich hlavním městě, ale také zdůraznit význam cestovního ruchu pro místní obyvatele.

Hosté budou mít možnost nahlédnout do zákulisí hotelů, setkat se se zajímavými lidmi nebo jen strávit romantickou noc ve svém městě. Hoteliéři a Hlavní město Praha se rozhodli touto cestou nejen poděkovat svému okolí, ale také odhalit některé zajímavosti hotelového provozu a aktivity, které dělají pro podporu života obyvatel města.

Organizátorem projektu Noc Hotelů je Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) ve spolupráci s Prague City Tourism, Magistrátem hlavního města Prahy a správou Pražského hradu. Rezervace si mohou zájemci udělat na webových stránkách www.NocHotelu.cz.

Noc Hotelů se bude konat v Praze každoročně, vždy poslední pátek měsíce ledna. První ročník se uskuteční 27. 1. 2017. Do akce je zapojeno 74 pražských hotelů a hostům tak bylo v celkovém počtu k dispozici přes 800 dvoulůžkových pokojů. V této chvíli je k dispozici ještě zhruba 10% nabízené ubytovací kapacity.

Akci zpestří zajímavý doprovodný program v každém hotelu, připraveny budou také speciality šéfa kuchyně. Hosté ale mohou také využít tuto akci pro romantický pobyt, aniž by se společenských aktivit účastnili. Noc Hotelů bude možno zakoupit i jako dárkový voucher pro vaše blízké.

Správa Pražského hradu připravila ve dnech 27. 1. – 28. 1. 2017 slevu ve výši 50% z plného vstupného na prohlídku okruhu B. Prague City Tourism poskytne 50% slevu na vstupenku na Staroměstskou radnici ve dnech 27. 1. – 28. 1. 2017.

Symbolická cena za dvoulůžkový pokoj je jednotná. Činí 777,- Kč včetně snídaně, DPH a všech poplatků a ubytovány za tuto cenu mohou být na pokoji dvě osoby. Možnost rezervace pokojů platí do vyčerpání kapacity.

„Věříme, že tato akce bude příležitostí objevit a zažít něco nového pro všechny naše hosty. Zároveň bychom chtěli nechat hosty nahlédnout pod pokličku našich hotelů, protože hoteliéři se nestarají pouze o svou obsazenost, ale každý z našich kolegů se snaží dělat také něco navíc, pro své okolí, životní prostředí a pro potřebné. Není také tajemstvím, že cestovní ruch zároveň generuje mnoho pracovních a obchodních příležitostí pro obyvatele města,“ uvedl k akci Václav Stárek, prezident AHR ČR.

Podle analýzy společnosti KPMG vytváří cestovní ruch realizovaný v Praze více než 100 000 kumulovaných ročních pracovních úvazků v České republice a podílí se v objemu 1/3 na celkových přínosech cestovního ruchu.

Věděli jste, že:

V Praze je 787 hotelů s 91 000 lůžky?

Do Prahy přijede ročně 6,6 mil. návštěvníků z celého světa?

Z každých 100,- Kč výdajů turisty jde 41,- Kč do veřejných rozpočtů?

Každý čtvrtý hotel je zapojen do jedné či více charitativních akcí?

Každý 11. Pražan pracuje v cestovním ruchu?

Více než 6O dopravců létá z Prahy do cca 150 destinací světa?

Praha je podle TripAdvisor v r. 2016 šestou nejatraktivnější destinací světa?

Denně po Karlově mostě přejde cca 35 000 lidí?

Téměř 92% považuje Prahu za bezpečnou destinaci?

Nejvíce v Praze utratí Thajci, Číňané a Rusové?

V Praze máme 65,4 km linek metra; 500,4 km linek tramvají; 1175 autobusů a průměrný dojezdový čas sanitky je 8 minut?

Zdroj: ING. VÁCLAV STÁREK | PREZIDENT ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČR

Foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz