Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hoďte se do gala a vychutnejte si doušek piva s kapkou módy 30. let.

Hoďte se do gala a vychutnejte si doušek piva s kapkou módy 30. let.

06. 02. 2017 - HANUŠOVICE - Prožijte s námi příjemné sobotní odpoledne ve stylu 30. let. Ženský půvab a mužský šarm budete mít příležitost obdivovat v podání modelů „Jen pro ten dnešní den“.

To je název přehlídky, která v sobotu 11. února otevře šatníky dam a gentlemanů 1. republiky.

Uskuteční se v Pivovarském muzeu od 17 hodin. O tom, jak důsledně dbali na osobní úpravu, přesvědčí luxusní materiály, výšivky, klobouky či monogramy, ale i zdánlivé drobnosti. Není překvapením, že např. pánské ponožky měly stejnou důležitost jako třeba kravata a jejich barva i délka už předem vylučovaly jakékoli faux- pax. Ponožky byly dlouhé, do společnosti zásadně černé. Aby se nesesouvaly ke kotníku, připevňovaly se k noze speciálními šlemi na ponožky.

Dámské šaty samotné, především s krátkými rukávy, nebyly vhodným vycházkovým oblečením a doplňovaly se přehozem či pláštěm v délce sukně.Významnou roli hrály doplňky, zejména pak klobouky, coby ztělesnění fantasie a osobního vkusu.

03178-91_1.republika_1.jpg

Budete moci obdivovat luxusní materiály jako měkké vlněné žerzeje, ručně tkanou vlnu i přírodní hedvábí s originálními vzory a barvami, stejně jako dokonalé zpracování modelů pro různé příležitosti, na den i na večer.

Dovíte se také o původním uplatnění smokingu nebo fraku, to vše ve společenské atmosféře nezapomenutelného období 30. let minulého století. Současně se můžete těšit na malou dobovou expozici „Jak se žilo za tatíčka Masaryka“, která se stane součástí přehlídky. Vstupné je 30 Kč.

Zdroj: Mgr. Hana Matulová , iPublicity

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz