Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Studentky cestovního ruchu provázejí návštěvníky na Bítově

Studentky cestovního ruchu provázejí návštěvníky na Bítově

19. 06. 2017 - ZNOJMO - Povinnou odbornou praxi musí absolvovat mnoho studentů různých oborů ze střední odborné školy Přímětická ve Znojmě.

Praktické zkušenosti a dovednosti se totiž získávají nejlépe „v opravdovém“ pracovním prostředí a přímo v terénu.

Tak například letos měli možnost návštěvníci hradu Bítov využít průvodcovských služeb studentek třetího ročníku oboru Cestovní ruch. Těmi byli Dagmar Svatová, Kateřina Čechová, Veronika Štefková a Tereza Kněžíčková. Pozice jejich vedoucího a instruktorů se ujali Jan Binder – kastelán hradu, Jana Binderová, paní Rajtíková a Bc. Mokrá.

Nejtěžší pro děvčata bylo složení průvodcovské zkoušky. Naučit se totiž nazpaměť několikastránkový text, to není žádná legrace.

03446-435_Bitov_3.jpg

A jak hodnotí praxi sama děvčata:

„Do textu se už vůbec nedívám, vše je podle mě super, včera jsem zvládla skupinu, kde bylo pět zlobivých dětí a dva dospělí, kterým jsem zdatně zodpověděla všechny jejich dotazy. Při zkoušení textu mi paní Binderová nic nevytkla. To pro mě bylo velmi důležité a cítila jsem to jako pochvalu,“ říká Katka Čechová.

„Měla jsem tu skupinu třiceti žáků páté třídy základní školy. Tyto větší skupiny dostávám já, protože už mám praxi. Byli tedy dost drzí, přesto jsem je vhodně zapojovala do výkladu a dávala jim otázky. Ocenila jsem jejich znalosti o životě největšího romantika K. H. Máchy či poznávání znaků empíru přímo na nábytku. Protože jsem zde byla už v loňském roce, ve všem spolužačkám radím a nemám problém se podělit se všemi svými zkušenostmi,“ hodnotí praxi na Bítově Dagmar Svatová.

Také instruktoři hodnotí práci studentek velmi pozitivně:

Bc. Mokrá: „Včera již děvčata provázela všechna, Katka a Veronika měly dvě výpravy, Tereza jednu výpravu, ze strany návštěvníků slyším pěkná hodnocení, děvčata jsou zdravě sebevědomá. Dáša zde provázela již loni, letos už je to pro ni rutina, jsme rádi, že ji tady opět máme.“

P. Binderová: „Vše je v pořádku, děvčata jsou spolehlivá, občasné výpadky textu mohou řešit nakouknutím do textu, jejich připravenost, co se týče znalosti textů, hodnotím jako velmi dobrou. Měla jsem tu na praxi studenty ze SŠ Krnov a tam jsem řešila, že text neznali, učili se ho až tady, vaše děvčata přijela připravená.“

P. Rajtíková: „Děvčata pomáhají i při hlídání výstavy, kterou tu máme, jakmile je oslovím, okamžitě plní, co je potřeba. Jejich vystupování je příjemné.“

Zdroj: Mgr. Libor Hazal, SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz