Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

3 tipy pro letní osvěžení

3 tipy pro letní osvěžení

28. 06. 2017 - Se stoupajícími teplotami se chutě na hutné omáčky a smažená jídla blíží bodu mrazu. Přichází čas na něco lehčího a také pořádně osvěžujícího!

Nezáleží na tom, jestli hledáte inspiraci na večeři po horkém dni nebo chcete překvapit své kamarády novým drinkem. Z následujících tipů si určitě vyberete.

Česneková bruschetta s rajčaty

Co potřebujete: 6 lžic Česnekového dressingu Spak, 600 g nejrůznějších odrůd rajčat, 2 stroužky česneku, drcený pepř, olivový olej, citronovou šťávu, špetku cukru, 200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/, bylinky na ozdobu, bruschettu (chleba, olivový olej, česnek, sůl)

Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citron. šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka česnekový dressing Spak a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě lehce přisolit. Podáváme s opečenou bruschettou potřenou česnekem, pokapanou olivovým olejem a posypanou solí.

03465-452_cesnekova-bruschetta-s-rajcaty_1498143611.jpg

Jelínkova meruňková zmrzlina

Co potřebujete: 250 g měkkých meruněk, 300 g cukru, 250 g bílého jogurtu, 0,5 l mléka, 0,5 l sladké smetany, Meruňkovici Rudolf Jelínek

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, přilijeme meruňkovici (dle chuti) a rozmixujeme. Do hlubší nádoby nalijeme mléko, přidáme cukr, sladkou smetanu a rozmixované meruňky s meruňkovicí, vmícháme bílý jogurt a za častého míchání směs na mírném plamenu zahříváme – nesmí se vařit! Pak necháme vychladnout, přendáme do vhodné nádoby a za občasného promíchání zamrazíme.

03465-453_jelinkova-zmrzlina_1498143615.jpg

Klasický portugalský Mazagran

Co potřebujete: plechovku Mazagrande, 60 ml tmavého rumu, plátky čerstvého citronu, led

Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a dolijeme ledově vychlazeným Mazagrande. Ozdobíme plátky čerstvého citronu.

03465-454_klasicky-portugalsky-mazagran-(3)_1498143621.jpg

 

Zdroj: Michaela Vaníčková, doblogoo s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2018, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz