Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zážitkový víkend pro celou rodinu

Zážitkový víkend pro celou rodinu

18. 1. 2018 - Nemáte ještě plány, jak o víkendu zabavíte malé ratolesti? V tom případě můžete vyrazit na lednové veletrhy cestovního ruchu, které připadají na 19. až 21. ledna 2018.

Na brněnském výstavišti nově otevřou zážitkový pavilon, který nabízí bohatý program pro rodiny s dětmi. Navíc si zde můžete naplánovat rodinnou dovolenou.

1. Rodina na kolech

S rodinou je život v jednom kole. Na kolech se dá ale vyrazit i na zábavnou dovolenou. Jak naplánovat trasu, co mít za vybavení a s čím počítat raději dopředu poradí odborníci na lednovém Regiontour festivalu na brněnském výstavišti. Cyklo Klub Kučera přiveze ze Znojma nápady, jakými mohou rodiny s dětmi ozvláštnit své výjezdy. Sami mají s vyjížďkami bohaté zkušenosti. „Organizujeme cyklojízdy po celý rok, v zimě třeba na Štědrý den nebo na Nový rok. Když se oteplí, tak vyjíždíme třikrát až čtyřikrát do měsíce,“ informoval manažer cykloklubu Čestmír Vala. Vášniví cyklisté mohou s cykloklubem vyjet i na tematické vyjížďky třeba po vinařstvích. V létě pak pořádají cyklotábory pro děti. „Jeden je příměstský a jeden klasický i s přespáváním,“ dodal Vala. Děti si na veletrhu procvičí i dopravní pravidla a vyzkoušet mohou speciální elektrokola.

 

2. Skákací koule či obří nafouknutá perníková chaloupka

V zábavním dětském centru se vyřádí malí i velcí. Ve festivalovém pavilonu F bude připraven i „skákací“ program. „Plánujeme několik atrakcí se zaměřením na menší děti. Například nafukovací perníkovou chaloupku s prodejem regionálních perníkových výrobků a také nafukovací městečko s prolézačkami,“ říká Dominik Korčák ze společnosti Aquazorbing.cz, která program zajišťuje. Rodiče, kteří by v koutku nechali děti řádit a šli si užívat dalších lákadel pavilonu F, se nemusí o své děti bát. „Atrakce budou hlídané našim vyškoleným personálem, hlídáme bezpečnost, dozorujeme,“ popsal Korčák.

3. Pošlete rodinu k vodě, dovolenou si tam užijete

Paddleboarding, jachtaření, vodní jóga nebo potápění. Dovolená u vody nemusí být nuda. Pokud vás nebaví jen tak se povalovat na pláži, plavání se vám za chvíli přejí a opalování není nic pro vás, tak můžete zkusit něco trochu akčnějšího. Na výstavišti nebudou chybět odborníci, kteří vám poradí. A pokud jste nikdy nebyli na jachtě a máte strach, jak byste se tam s celou rodinou nebo všemi přáteli poskládali, budete mít v pavilonu F jedinečnou příležitost k prohlídce. Společnost Marais totiž jednu z plachetních jachet přiveze. „Dovezeme loď Tango 780. Tato kajutová loď má vybavené podpalubí postelemi i kuchyňkou. Hodí se převážně na naše jezera, ale zvládne i plavbu po moři. Je tak akorát velká, aby se v ní na týden zabydleli dva až tři lidé,“ říká Ondřej Labuda, vášnivý námořník a organizátor plaveb. V Marais vám naplánují plavby po mořích, převážně v Chorvatsku, kolem řeckých ostrovů a v exotickém Karibiku nebo na Seychellách. Domluví vám loď s kapitánem nebo, pokud si troufnete, bez něj. „Plavby vycházejí někdy levněji než dovolená v apartmánu, chceme ukázat, že na moře se může pustit každý,“ dodává Labuda. U jachty se také prostřídají mládežnické sportovní jachtařské kluby, Český svaz jachtingu sebou přiveze i jachtařský simulátor. Zjistíte tu také, v čem se liší kategorie Fireball. Vodní sporty ale nejsou jen o lodích.

Na brněnském výstavišti omrknete ukázky freestyle paddleboardingu, které povedou instruktoři z firmy Kiboko. Ti taky ukážou, jak se dá cvičit jóga na vodě. Nové modely prken, na kterých se pádluje ve stoje, představí MeatFly. A kdo se rád potápí, neměl by minout potápěče z Free Dive World. Ti se věnují nádechovému potápění bez masek a pořádají i kurzy na různých úrovních.

 

4. První mobilní ferratová stěna v Česku

Lákají vás dechberoucí výhledy z horských masívů, ale netroufáte si? Tak se natrénujte a vyzkoušejte si unikátní mobilní ferratovou stěnu a na ní cestu o délce 200 m, která se poprvé v České republice objeví na veletrhu GO a  Regiontour 2018. „Říkejme tomu ferratová hora, protože na vršek umístíme vrcholovou knížku, aby každý po zdolání zajištěné cesty zažil pocit horolezce na vysokém skalním štítu,“ říká Tomáš Košut, jednatel cestovní kanceláře V-tour. Via-ferraty v současnosti prožívají boom nejen v Alpách, ale každý rok vzniká několik nových cest na českých skalách. Pod dohledem zkušených profesionálů ochutnáte, jaké to je zdolat zajištěnou cestu. Ferratu si může vyzkoušet v podstatě každý. Cestu zvládnou i děti od zhruba 8 let ve speciálních úvazcích. Soutěživí jedinci se mohou poměřit hned v několika disciplínách a vyhrát třeba ferratový zájezd v hodnotě 3 200 Kč do rakouského Raxalpe či celou řadu dalších hodnotných cen.

 

5. Zabobujte si v suchu a teple

Zážitky pro celou rodinu přinese také speciální rampa, na které půjde bobovat. Dospělí i lidé si tak v suchu a teple užijí tubing, který je běžně velkou atrakcí v horských střediscích „Rampa se dá různě nastavovat a modelovat, my v Brně vytvoříme zhruba dvacetimetrovou dráhu,“ přiblížila Lada Kelčová, manažerka prodeje firmy PIM24, která atrakci zajišťuje. Bude to jako bobování za domem. Zájemci si počkají na volný snowtubingový kruh, vystoupají schody a šup z kopečka dolů. To, že tuby, ale i snowboardy nebo lyže po „koberci“ jedou, zajišťuje speciální povrch tkaniny – laicky se dá popsat jako umělohmotná pletenina, tvoří ji maličká očka. „Bez problémů se na ní dá hranit a navíc nepotřebuje žádnou údržbu a případné promazávání,“ poznamenala Kelčová.

 

6. Vědecké atrakce či oblíbený Aqualand Moravia

Děti se mohou těšit na vědecké atrakce od vědeckého zábavního parku VIDA! Také si mohou na kole štěstí vytočit vstupenky do jihomoravského aquaparku Aqualandu Moravia, zatímco dospělí budou u expozice CK Livingstone „bojovat“ o zájezd na slunečný Mauricius. Souběžně s veletrhy se navíc odehraje festival krajových specialit a regionální potraviny REGFOODFEST. A součástí bude degustace deseti luxusních brněnských restaurací. Vynechat byste neměli ani cestovatelský festival GO KAMERA. Na něm nebude chybět například oblíbený cestovatel Ladislav Zibura. Tématem festivalu je Východní Afrika.

 

 

Zdroj: Karolína Křenková, www.bvv.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz