Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Přijďte si na výstaviště zamlsat, už tento víkend

Přijďte si na výstaviště zamlsat, už tento víkend

19. 1. 2018 - Veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour, to je také dobré jídlo a pití. Letos si obého užijete doslova do sytosti.

K ochutnání bude špičková gastronomie v podání hvězdných brněnských restaurací, speciální koktaily, ale také cvrčci. A samozřejmě skvělé víno a pivo. Zážitkové veletrhy se odehrají od pátku 19. do neděle 21. ledna na brněnském výstavišti.Vstupenku lze koupit výhodněji online, a to za 140 korun.

 

 

 

 

 

 

 

 

Regionální dobrotyUž tradičně je součástí veletrhů festival krajových specialit a regionálních výrobků a potravin RegFoodFest. V pavilonu P tak zavoní klobásky, sýry, koláčky, na co si vzpomenete.

Dobroty bude možné nejen ochutnat, ale odnést si své favority i domů.

 

Degustační menuŠpičkovou gastronomii na veletrhy přivedou vyhlášené brněnské restaurace. Na místě šéfkuchaři z Koishi, Pavillonu, Signature a mnoha dalších vykouzlí svoje degustační menu.
A co třeba bude k ochutnání? Martin Babica z Koishi chystá Thai Bouillabaisse z ryb, mořských plodů, marinované shiitake nebo pak choi. Restaurace Konfit a její šéfkuchař Vlastimil Prchal nabídne jemně pikantní zadělávané dršťky doladěné kabinetním moravským muškátem ze sklepů vinařství Sonberk.

 

Veletržní koktaily: bar 5. nástupištěPřímo na veletrh se chystají speciální koktaily. „Nezůstaneme na noc“, zní jeden ze sloganů GO a Regiontour a stejný název ponese i speciální drink. Z mott vyjdou i další koktaily. Na místě je vytvoří skvělý barman Martin Hoffmann, který dlouhá léta mixoval drinky v opěvovaném baru Super Panda Cirkus. Nápojový lístek můžete prozkoumat ZDE.

 

Káva jako za první republikyV pavilonu P zavoní i káva. Na stánku města Brna ji bude připravovat trojnásobný Mistr kávy Adam Troubil. Ten se také dvakrát denně rozpovídá o černém moku a jeho přípravě za první republiky.
Byla to poměrně drahá surovina. Většinou byla v koloniálech k dostání jen zelená káva, kterou si potom lidé pražili doma sami, postupně si pár větších obchodníků pořídilo pražírny,“ popisuje barista. Jeho umění ochutnají šťastlivci, kteří vyhrají soutěž. Prvorepublikovou kavárnu najdou zájemci i v expozici Východních Čech.

 

Cvrček je fajnKdo stojí o opravdu velké zážitky, nechť zamíří do pavilonu F, kde se svými specialitami bude čekat kuchař a velký cestovatel Milan Václavík. Ten se dlouhodobě zabývá extrémní kuchyní a odvážlivcům nabídne třeba cvrčky.
Hmyz je úžasně výživný, obsahuje bílkoviny a to někdy až ve čtyřech pětinách své váhy. Ve většině zemí světa ho jedí úplně běžně, možná se stane potravinou budoucnosti,“ předvídá Václavík. Ale nabídne i maso krokodýla, štíra nebo sklípkana.

 

Vůně Arábie
Pokud nejste až takovými příznivci exotiky, ale chcete přece jen něco jiného než knedlo-zelo-vepřo, udělejte pár kroků dál k veletržní verzi vyhlášené brněnské restauraci Klubu cestovatelů. Tady vás omámí vůně a chutě Arábie.

 

Perly jižní MoravyDobré jídlo je potřeba spláchnout neméně skvělým pitím. A když jsme na jižní Moravě, proč ne vínem? Těch bude k ochutnání hned několik. Svoje skvosty přiveze Rajhradské klášterní, které navazuje na tradici benediktýnských pěstitelů z 13. století.
Mladé vinaře zastoupí třeba Vinařství Cigánek. Na stánku znojemské oblasti se bude nalévat víno z vinařství Schwarz. Na veletrhy zavítá i Vinselekt Michlovský, rakvická společnost ověnčené desítkami ocenění.
A protože mnoho návštěvníků přijede na GO a Regiontour autem, určitě ocení nealkoholická vína, jejichž výrobě se Michlovský začal věnovat jako první v Česku.

 

Pivní legendy i speciály
Komu chutná více pivo, ani ten nepřijde zkrátka. A je jasné, že nejlepší bude zamířit k těm nejpovolanějším – na stánek Plzeňského kraje. Tady se budou ochutnávat poklady v podobě Plzeňského Prazdroje, Chodovaru a Purkmistra.
Již několik let se těší oblibě minipivovary. Speciály přivezou například východočeské a olomoucké malé pivovary, Znojemsko doporučí krumlovský Rokiten. A porovnat můžete se slovenskými zlatavými moky.

 

Zdroj: www.bvv.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz