Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ve Znojmě od dnešního dne po hradbách

Ve Znojmě od dnešního dne po hradbách

13. 4. 2018 - Město Znojmo dnes odhalilo další turistický cíl. Díky nově zrekonstruovaným věžím v Jižním hradebním příkopu zde vznikla nová prohlídková trasa po Hradebním opevnění s průvodcem.

Tisková zpráva z 11. 4. 2018.

 

„Jsem rád, že se naše krásné město může pyšnit dalším cílem, který by určitě neměl vynechat žádný turista, který do Znojma zavítá. V loňském roce se nám podařilo otevřít Expozici pivovarnictví, něco pro Znojmo netypického a neočekávaného a v tom letošním Hradební opevnění, které je, v tak dochovaném stavu, v České republice opravdovým unikátem,“ neskrývá své nadšení starosta města Znojma Jan Grois.

Do konce dubna bude nová prohlídková trasa přístupná pouze žákům a studentům znojemských základních a středních škol. „Veřejnost bude mít možnost do všech věží, které navštíví v rámci klasické prohlídky, nahlédnout během akce Brány památek dokořán – 14. a 15. dubna. Těšit se mohou na nové expozice ve dvou věžích v Jižním hradebním příkopu. Prohlídková trasa se jim znovu otevře od 28. dubna a přístupná bude až do konce října“ vysvětluje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

 

04124-IMG_3377.jpg

 

V rámci prohlídky zájemci navštíví Střelniční věž v Hradebním příkopu, Vlkovu věž, a nové věže v Jižním hradebním příkopu Psí a Prašnou. Prohlídka bude začínat vždy u dominanty města Znojma – Radniční věže a povede i kolem dosud docela neznáme Psí věže. Na prohlídkovou trasu po Hradebním opevnění se můžete těšit každý všední den v časech 9.30 a 15.30.

 

 

 

 

Zdroj: Kamila Kolesová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz