Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Závěr prázdnin bude v Kroměříži patřit dožínkám

Závěr prázdnin bude v Kroměříži patřit dožínkám

14. 8. 2012 - KROMĚŘÍŽ – Rekordní počet krojovaných osob i počet vystupujících, včetně zahraničního souboru z Mongolska, unikátní výstava hanáckých krojů či nové Slavnosti chleba – to jsou jen některé z lákavých atrakcí letošních Dožínek Zlínského kraje, které se uskuteční od pátku 24. do soboty 25. srpna v Kroměříži.

Jejich program je letos poprvé rozložen do dvou dnů a obohacen o zcela nové zážitky, tradiční část v podobě dožínkového průvodu, předání věnce hospodáři a vystoupení folklorních souborů však zůstala samozřejmě zachována.

„Letošní dožínky opravdu doznaly mnoha změn. Program začne už v pátek 24. srpna lidovým jarmarkem a přehlídkou zemědělské techniky na Velkém náměstí a večerním vystoupením mongolského souboru ULAN MUQIR ART GROUP v Domě kultury, který předvede tradiční písně a tance Daurů,“ prozradila kroměřížská radní Jarmila Číhalová.

Hlavní program začne v sobotu v 10 h dožínkovým průvodem městem a vystoupením folklorních souborů na Velkém náměstí. „V průvodu letos půjde na 500 lidí v krojích, což je rekordní počet. Nezvykle vysoký je i počet 15 souborů, které vystoupí v hlavním programu,“ uvedla Jarmila Číhalová. Novinkou letošních dožínek budou sobotní Slavnosti chleba v Arcibiskupském zámku, které představí pekařské dovednosti našich předků, současné umění pekařů a nebude chybět ani ochutnávka chlebů z regionálních pekáren. Gastronomický zážitek doplní i tradiční výstava Perla Zlínska spojená s prodejem regionálních výrobků Zlínského kraje a zámek nabídne i jedinečnou výstavu hanáckých krojů.

Sobotní podvečer mohou diváci strávit s jedinečnou sestavou zahraničních folklorních souborů Dezider Oláh group (Maďarsko), Dražoviec (Slovensko), Kres (Slovinsko) a již zmíněným Ulan Muqir Art Group z Mongolska. A samotný závěr dne bude patřit milovníkům temperamentní španělské hudby a rytmů slavného flamenca a koncertu nazvanému Carmen a flamenco.

Dožínky pořádá Okresní agrární komora Kroměříž, město Kroměříž a Dům kultury v Kroměříži pod záštitou hejtmana MVDr. Stanislava Mišáka a za finanční podpory Zlínského kraje.

Foto: archiv Okresní agrární komory v Kroměříži

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz