Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Návštěvnost turistických cílů Východní Moravy drží dlouhodobě vysoký standard

Návštěvnost turistických cílů Východní Moravy drží dlouhodobě vysoký standard

24. 10. 2012 - Třetí čtvrtletí každého roku je období, do kterého spadají školní prázdniny, takže ukazatele návštěvnosti v této části roku vypovídají mnohé o úspěšnosti celé turistické sezony.

Turistický region Východní Morava zůstává oblíbenou destinací, o čemž svědčí 5% přírůstek návštěvnosti tzv. referenčních turistických cílů ve srovnání se stejným obdobím roku 2011. Referenční cíle jsou ty, u nichž je dlouhodobě sledován měřitelný počet návštěvníků. „Tzv. „velké“ turistické cíle, jimiž jsou například ZOO ve Zlíně Lešné či Valašské muzeum v přírodě, si udržují trvale svou vysokou návštěvnost, a co je důležité, mnoho lidí se do nich opakovaně vrací. Podobně stálým „tahákem“ jsou hrady a zámky na území kraje.

Lidé si oblíbili turistické trasy vedoucí na naše rozhledny. Pozitivní dopad na návštěvnost mají také zajímavé akce či výstavy. Holešovský zámek díky výstavám obrazů Josefa Lady a fotografií Jana Saudka navštívilo v létě přes 11 tis. milovníků umění, podobný výsledek měla výstava Actis Effector v Kroměříži. Výrazný pozitivní posun v návštěvnosti sledujeme u Muzea regionu Valašska“ komentuje výsledky Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, která údaje sleduje a vyhodnocuje.

„Z průzkumů příjezdového cestovního ruchu, které prováděla agentura STEM/MARK, je tzv. jednodenní návštěvnost našeho kraje významnou složkou příjezdového cestovního ruchu díky dostupnosti regionu zejména pro slovenskou klientelu. Z téhož průzkumu vyplývá, že hosté jsou s pobytem v našem kraji nadprůměrně spokojeni. Od roku 2008 v kraji meziročně návštěvnost jednodenních cílů roste o 5 – 10 procent, s výjimkou kritického roku 2010, kde jsme zaznamenali dílčí pokles. Také je potřeba říci, že přes rozvoj elektronických forem komunikace zůstává klíčovou službou pro návštěvníky regionu práce turistických informačních center. Poptávka po jejich službách také letos zaznamenává v úhrnu růst,“ dodává Dana Daňová.

00535-Brdo-Rohledna_(5).jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz