Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Soutěžte o nejlepší jehněčí recept

Soutěžte o nejlepší jehněčí recept

15. 4. 2013 - VELKÉ KARLOVICE – Kuchařky a kuchaři opět mohou poměřit své síly a vyhrát atraktivní ceny. Resort Valachy Velké Karlovice vyhlásil třetí ročník soutěže o nejlepší valašský recept. Jejím tématem jsou tentokrát pokrmy z jehněčího masa. Kuchařky a kuchaři mohou své osvědčené návody zasílat e-mailem na recept@valachy.cz až do 15. června.

Vítězný recept obohatí nabídku zážitkové restaurace Vyhlídka jednoho z hotelů resortu, Spa hotelu Lanterna.

„Jehněčí maso, dříve spíše opomíjené, si v posledních letech získává velkou popularitu a stalo se pevnou součástí nabídky našich hotelů. Preferují ho milovníci zdravé stravy a patří také k typickým surovinám kuchyně na Valašsku, kde se dodnes lidé zabývají chovem ovcí. Jehněčí maso není úplně snadné upravit do chutné podoby. Naši kuchaři mají několik osvědčených receptů, které pravidelně obměňují, ale rádi načerpáme inspiraci také „zvenčí“. Nemusí jít jen o hlavní jídla, ale také třeba polévky nebo předkrmy,“ uvedl ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Dosud se uskutečnily dva ročníky soutěže. V prvním mohli lidé zasílat recepty na libovolné pokrmy typické pro valašskou kuchyni bez omezení suroviny. Tehdy byla jako nejlepší vyhodnocena králičí kyselice. Loni byla soutěž zaměřena na pokrmy z králičího masa, přes toto tématické omezení do ní lidé zaslali ještě víc receptů než v prvním ročníku – celkem osm desítek. Zvítězila králičí polévka s pohankou a červenou řepou.

„Stejně jako v uplynulých dvou letech, i letos vítězný recept představíme veřejnosti při Karlovském gastrofestivalu, jehož 5. ročník se uskuteční 4. až 6. října. Vítězný pokrm také využijeme v menu zážitkové restaurace Vyhlídka a autor získá dvoudenní pobyt pro dvě osoby v Lanterně včetně slavnostní degustační večeře. Tradiční gastronomii jsme navíc propojili s tradiční tuzemskou značkou: autoři tří nejlepších receptů obdrží hodnotné kuchyňské elektrospotřebiče, které poskytla společnost ETA,“ doplnila vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.


Přihlášené recepty stejně jako loni posoudí kuchaři restaurací Resortu Valachy. Jedinou podmínkou pro zařazení receptu do užšího výběru poroty je použití jehněčího masa a dalších surovin, které jsou běžně dostupné v regionální kuchyni. „Hledáme specialitu, která má místní kořeny a přitom je natolik chuťově zajímavá, že uspokojí i náročné gurmány,“ uzavřel šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

 
Ceny pro autory nejlepších receptů:
1. cena – Relaxační neděle (pobyt na 1 noc) pro 2 osoby ve Spa hotelu Lanterna s degustační večeří v restauraci Vyhlídka + Domácí pekárna chleba ETA Delicca
2. cena – Relaxační neděle (pobyt na 1 noc) pro 1 osobu + Kuchyňský robot ETA Choppic
3. cena – degustační večeře v restauraci Vyhlídka pro 2 osoby + Ruční šlehač se stojanem ETA Fresco

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz