Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Originál 1869 ve Žďáře nad Sázavou s pivem čepovaným na hladinku

Originál 1869 ve Žďáře nad Sázavou s pivem čepovaným na hladinku

20. 9. 2013 – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Nově otevřená restaurace Originál 1869 Ingot ve Žďáře nad Sázavou je další z řady vlajkových pivnic značky Gambrinus. Kompletní proměna interiéru, kterou přináší koncept Originál 1869, byla realizována bez nutnosti přerušit provoz.

Zkušenosti s podnikáním v gastronomii, srovnání s ostatními restauračními zařízeními a přehled o trhu přivedl provozovatele dnešní restaurace Originál 1869 Ingot ze společnosti Ala Gastro k rozhodnutí využít koncept značky Gambrinus. Cílem byla celková proměna interiéru  bývalé restaurace Laguna ve Žďáře nad Sázavou.

Nové, stylové prostředí restaurace Originál 1869 Ingot ilustruje tradiční výrobu českého piva ze základních pivovarských surovin: českého chmele, ječmene a vody. Interiérové řešení klade důraz na vytvoření klasického, tradičního prostředí pivnic s moderními prvky. Základem je masivní dřevěný nábytek, lavice a obložení stěn a nechybí ani stylizované logo značky Gambrinus na opěradlech židlí či stěnách pivnice.

Kompletní proměna interiéru rozšířila kapacitu na současných více než 160 míst. Příjemné prostředí zajišťuje i výkonná vzduchotechnika. Zcela nové je i zázemí, kuchyně a sociální zařízení. Prostor restaurace je možné variabilním systémem posuvných stěn rozčlenit do několika salonků, které jsou pak zcela izolované od okolního ruchu, klimatizované a mají i vlastní okruhy pro audiovizuální techniku. To umožňuje pořádat soukromé akce nebo firemní a jiné prezentace a školení. V restauraci je možné sledovat živé sportovní přenosy a také využít dvě profesionálně připravené bowlingové dráhy. V letních měsících je hostům k dispozici letní zahrádka. V restauraci je i sázková kancelář Fortuna.

„Hospoda nemá být nikdy zavřená, jinak host půjde jinam a nemusel by se vrátit,“ říká s úsměvem pan Bohumil Kobza, majitel společnosti Ala Gastro. Na otázku, jak lze zvládnout nepřetržitý provoz a do toho ještě náročnou přestavbu interiéru a zázemí, odpovídá: „Všechno záleží na lidech, na jejich nadšení a přístupu k práci. I po dobu přestavby interiéru a zázemí nebylo jediný den zavřeno. Práce probíhaly po etapách a převážně v nočních hodinách.“


Restaurace Originál 1869 ve Žďáře nad Sázavou má doplňující název Ingot, který symbolicky odkazuje nejen na významnou strojírenskou minulost a přítomnost města, ale i na skutečnost, že ingot jako surový materiál se až pod rukama lidí promění v hodnotný výrobek. Stejně je tomu i v případě restaurace, která se až díky personálu s profesionálním přístupem a za přítomnosti hostů promění v místo, kde se lidé cítí dobře.

Nejoblíbenější značkou piva je zde desítka Gambrinus Originál, čepovaná z pivních tanků, které jsou jednou z dominant interiéru a stále na očích hostům. Obliba tankového piva stoupá a podle majitelů přineslo rozhodnutí pro Gambrinus a pivní tanky jen pozitivní ohlasy. Gambrinus Originál 10° ideálně doplňuje ležák Pilsner Urquell, jedenáctka Excelent, nefiltrovaný ležák Gambrinus i nealkoholické pivo Birell. Pivo se zde čepuje „na hladinku“, na jedno načepování. Počáteční rozpaky hostů byly snadno vyřešeny.

„K rozhodnutí, jak u nás pivo čepovat, stačilo postavit před hosty pivo načepované oběma způsoby. Na hladinku (najednou) a poté pivo s velkou čepicí. Většina se nakonec přiklonila k čepování na hladinku, při němž je pěna krémovější a pivo říznější,“ vysvětluje Bohumil Kobza.

Nová restaurace klade důraz na kvalitní gastronomii. Zcela nový jídelní lístek přináší jídla moderní kuchyně a bere v potaz sezónnost, čerstvost surovin, regionální recepty, ale i samotný vzhled podávaných pokrmů. Ke kvalitě přispívá i využití nejmodernějšího kuchyňského vybavení. Spokojenost hostů se projevila již po prvních dnech nového provozu v enormním nárůstu prodaných poledních menu. Součástí jídelníčku jsou i snídaně.

Každý týden dostávají kuchaři prostor, aby předvedli své umění při přípravě speciality. Jednotlivé pokrmy a novinky na jídelním lístku personál nejprve degustuje. Dokáže tak lépe komunikovat s hosty, doporučit či podat dodatečné informace k nabízeným pokrmům.

Ruku v ruce s kvalitou prostředí, piva i podávaných pokrmů jde i profesionalita personálu. Samozřejmostí jsou školení a další neustálý profesní růst. K tomu Bohumil Kobza poznamenává: „Osobní problémy musí zůstat stranou, vždyť je to jako v herectví, a hospoda je přece velké jeviště, kde host chce jen perfektní výkon,“ a dodává: „Spokojenost hostů je naše obrovská motivace. K tomu je potřeba i nadšení pro práci u zaměstnanců a spolupracovníků. Pivo se dá přece čepovat nejen zkušeně, ale i s láskou k hostům a pro jejich radost.“


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz