21. 10. 2013 - LUHAČOVICE - Ke Svatomartinskému vínu každý podzim neodmyslitelně patří dozlatova pečené husičky, slaďoučké zelí a knedlíky. Skleničkou prvního vína se kdysi dojednávala služba u sedláků na příští rok, vy si nad ní můžete s přáteli vychutnat zážitek z výborných gastronomických specialit - Svatomartinská menu jsou v hotelech Resortu Luhačovice připravena od 11. do 17. 11. 2013.
Parfait z husích jater s mandlemi, husí roláda s kaštanovou nádivkou, pomalu pečená Svatomartinská husa nadívaná červenými jablíčky, na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem… na tyto a další speciality lákají hotely Resortu Luhačovice. Kromě tradičních Svatomartinských pečených husí se v gurmánských menu objeví dezerty z podzimního ovoce, domácí koláče nebo dýňové polévky. Ve skleničkách pak zajiskří letošní mladá vína, která se k podzimním specialitám výborně hodí.
„Když před vámi na talíři voní šťavnatá propečená husička s naším skořicovým Chardonnay zelím a čatní z jablek, je to opravdový zážitek. Něco tomu ale chybí - sklenička svěžího Svatomartinského. Už aby byl listopad,“ usmívá se Roman Taťák z Wellness & Spa hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích.
Mladá vína se tradičně otevírají na svátek svatého Martina, a to přesně v 11 hodin a 11 minut. Také letos tomu nebude jinak. V týdnu od 11. do 17. listopadu pak mohou návštěvníci ochutnat Svatomartinská menu ve všech hotelech Resortu Luhačovice, protože tajemství mladého vína se nejlépe odhaluje s plným žaludkem. Opravdu stateční jedlíci by mohli putování po gurmánských zážitcích stihnout za den, ti ostatní mohou využít nabídku Svatomartinských pobytů a spojit tak hodování s wellness a lázeňskými procedurami. Více informací hledejte na webu Resortu Luhačovice.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.