Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Čerstvá káva provoní Galerii Harfa

Čerstvá káva provoní Galerii Harfa

30. 10. 2013 - PRAHA - Galerie Harfa připravila další gurmánskou lahůdku. Od včerejšího dne až do neděle 3. listopadu 2013 se zde návštěvníci dozvědí zajímavosti o historii kávy, její přípravě a mohou si ověřit své znalosti o kávě v řadě soutěží o tematické ceny. Navíc se po celý týden bude ve všech kavárnách Galerie Harfa prodávat espresso a cappuccino za mimořádnou cenu 19 Kč. Již nyní je možné shlédnout v Galerii Harfa výstavu o historii kávy, která potrvá do neděle 3. listopadu 2013.

O víkendu 2. a 3. listopadu 2013 vyvrcholí týden s kávou Kávovým festivalem s bohatým programem včetně ochutnávek, ukázek pražení kávy, ukázek výroby a zdobení dortů, latté show aj. Na Kávovém festivalu bude možné ve stáncích zakoupit různé druhy kávy a další kávové produkty.

Výstava Historie kávy je rozložena v přízemí v prostorách hlavního vstupu do obchodního centra od stanice metra Českomoravská. Z jednotlivých scenérií získá návštěvník představu, jak a v čem se káva kdysi uchovávala, jak se prodávala, v čem se mlela a řadu dalších zajímavých informací. K vidění jsou třeba historické kávové mlýnky, kávové dózy anebo figuríny, které jsou oblečeny jako by prodavači a zákazníci vystoupili z reklamního panelu ze začátku minulého století.

Na výstavu naváže Kávový festival, který se uskuteční v sobotu a v neděli 2. a 3. listopadu 2013. Po oba dva dny začne program festivalu v 15 hodin a potrvá do 19. hodiny. Festival o tomto speciálním fenoménu mezi horkými nápoji nabídne třeba interaktivní přednášku Kateřiny Ebelové z pražského Muzea kávy nebo ukázky pražení kávových zrnek pod vedením baristů z kavárny Alchymista. Koloniální atmosféru navodí přistavená rikša, ve které bude možné kávu popíjet a o zbytek se postará instrumentální hudební vystoupení saxofonu či kytary. Nedělní program navíc ozvláštní odborně komentovaná latté show. A protože k dobré kávě patří dort, budou se návštěvníci festivalu moci inspirovat i ochutnávkami sladkých dobrot z kavárny Alchymista.

Přesto, že je káva nápojem dospělých, věříme, že si program užijí i děti, které si mohou zasoutěžit v takzvaných kávokvízech. Dospělé návštěvníky potěšíme speciální cenou espressa a cappuccina, které také o víkendu dostanou ve všech kavárnách Galerie Harfa za cenu pouhých 19 Kč,“ uvádí Martina Tlustá, marketingová koordinátorka Galerie Harfa. V rámci Kávového festivalu nebude chybět ani možnost si dobrou kávu na místě zakoupit. To bude možné u stánků, které nabídnou různé druhy kávy od nejrůznějších výrobců ze zahraničí i těch místních.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Galerie Harfa
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz