27. 11. 2013 - PRAHA - Doplnit energii můžete na zabijačkové veselici, kterou připravila Galerie Harfa na sobotu 30. listopadu 2013 od 11 do 18 hodin. Zkušení kuchaři budou na místě vlastnoručně vyrábět jitrnice, prejt, tlačenku a další zabijačkové pochoutky.
Zabijačkovou veselici doprovodí živá hudba a ti, kdo přijdou v masce, se mohou těšit na svačinku zdarma. Moderuje a zároveň vaří Josef Rychtr a jeho tým.
Na ochozu posledního patra Galerie Harfa bude umístěn zabijačkový bufet, který nabídne třeba domácí tlačenku, škvarkové pomazánky, vepřové maso v sádle, jelítkový a jitrnicový salát, zabijačkovou polévku a horký ovar s hořčicí a teplým domácím chlebem. To vše bude nejlepší spláchnout točeným kvasnicovým pivem.
Návštěvníci veselice si budou moci vlastnoručně naplnit a zašpejlovat svoji jitrnici. Pokud se jim to podaří, mohou si jitrnici uvařit a odnést zdarma domů. Jestli ale jitrnice praskne, skončí nenávratně v polévce.
„Zabijačkové téma bude pokračovat i na střeše Galerie Harfa, která nabídne venkovní zabijačkový trh. I zde bude možné ochutnat zabijačková jídla a zájemci si budou moci odnést cokoliv domů a potěšit svoji rodinu a přátele. Pro zahřátí se bude jistě hodit panák slivovice, hruškovice, svařené víno a čaj z čerstvé máty,“ doplňuje Martina Tlustá, marketingová koordinátorka Galerie Harfa.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.