Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Aukce deseti unikátních lahví Pilsner Urquell od Larse Kempera vynesla pro Paraple přes půl milionu korun

Aukce deseti unikátních lahví Pilsner Urquell od Larse Kempera vynesla pro Paraple přes půl milionu korun

13. 12. 2013 - Deset šťastných dražitelů získalo jedinečnou designovou lahev Pilsner Urquell z dílny Larse Kempera.

Společná dražba Plzeňského Prazdroje a serveru iDNES vynesla, symbolicky v předvánočním čase, pro Centrum Paraple hezký dárek - 526 069 Kč. Výtěžek dražby použije Centrum Paraple, které pomáhá lidem s poškozením míchy, na dovybavení rehabilitačními, léčebnými, kompenzačními a sportovními pomůckami. Majitelé vydražených kusů, jejichž design inspirovaly ležácké sudy ve sklepech plzeňského pivovaru, si budou moci své láhve sami naplnit zlatým ležákem Pilsner Urquell v těchto sklepích.


V úterý 10. prosince úderem deváté hodiny začala dobročinná aukce deseti unikátních lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple. Aukce, která trvala sedm hodin a zapojili se do ní i Češi žijící v Belgii, Velké Británii nebo ve Spojených státech, vynesla celkem 526 069 Kč. Že bude společný projekt Pilsner Urquell a serveru iDNES úspěšný, naznačil již průběžný vývoj. Během první hodiny aukce vynesla 122 tisíc korun. 10 úspěšných dražitelů si bude moci své lahve za asistence Václava Berky, staršího obchodního sládka Plzeňského Prazdroje, vlastnoručně naplnit nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell z dubového sudu ve sklepech pivovaru.

"Dražbu jsme napínavě celý den sledovali a z výsledku máme velikou radost. Moc děkuji dražitelům, Plzeňskému Prazdroji a iDNES.cz. Je to pro nás krásný vánoční dárek,“ říká Štěpánka Antošová, ředitelka Centra Paraple, a k plánovanému účelu vynaložení získaných prostředků dodává: „Z výtěžku zakoupíme sprchový vozík pro snadnější sebeobsluhu při hygieně vozíčkářů, monoski – speciální lyži, kterou využijeme při lyžařských kurzech a bude dále k vypůjčení v naší půjčovně pomůcek, rehabilitační chodítko pro nácvik stoje a chůze, polohovací pomůcky, pomůcky pro aquaterapii, žíněnky a další rehabilitační a kompenzační pomůcky potřebné pro poskytování našich služeb."


Tvůrce návrhu lahve byl opět Lars Kemper. Tento renomovaný designér, který se značkou spolupracuje již po několikáté, hledal inspiraci mezi ležáckými sudy ve sklepech plzeňského pivovaru a v tradičním pivovarském řemesle bednářství. Litrové lahve svým tvarem proto připomínají dřevěný soudek piva. Každá lahev je originálem označeným číslicí od 1 do 10 a všechny kusy vytvořili skláři z Nového Boru.

“Po úspěšné loňské aukci jsme chtěli zachovat propojení tradice české ruční výroby skla a českého pivovarnictví," řekl Lukáš Novotný, brand manažer značky Pilsner Urquell, a doplnil: "Jsem rád, že tato aukce přilákala štědré dražitele a že jsme získali pro Centrum Paraple hezký vánoční dárek - tolik potřebné finanční prostředky, které mu pomohou v rozvoji a v udržení širokého spektra služeb.“

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz