27. 12. 2013 – Silvestr klepe na dveře, a aby rozloučení se starým rokem a přivítání toho nového mělo říz, připravili jsme pro vás tipy na míchané drinky. Objevte kouzlo Coco Caipirissima, Rosmery Rum Sour nebo White Cuban.
Suroviny potřebné na přípravu:
Postup:
Na skleničku typu rock si uděláme pomocí Malibu a strouhaného kokosu, krásnou širokou kokosovou krustu. Pak do skleničky vložíme čtyři měsíčky limety, třtinový cukr a cukrovo-limetový sirup. Vše rozmačkáme mudlerem a nasypeme ledovou tříšť. Dávkujeme 3cl kokosového pyré Monin a 5cl Rum Havana Club 3 Aňos. Vše promícháme barovou lžící. Dosypeme ledovou tříští a dáme brčka. Nahoru položíme ledový košíček do kterého vkládáme měsíček limety a sypeme kokosem.
Suroviny potřebné na přípravu:
Postup:
Do vychlazené sklenice typu rock vložíme ledovou tříšť a dávkujeme ingredience. Začneme 2 cl oříškového sirupu Giffard, 3cl čerstvé citronové štávy, 3cl sour mix a 4cl rumu Havana Club 3 Aňos infusovanou rozmarýnem. Vše promícháme barovou lžící. Dosypeme ledovou tříšť a dáme brčka. Zdobíme větvičkou čerstvého rozmarýnu, sušeným citronovým chipsem a vytvoříme si pomocí lisu na ovoce ledový košíček, do kterého vkládáme čtyři lískové oříšky. Drink je osvěžující a chuť lehce nasládlá spíš kyselejší s oříškovým a rozmarýnovým nádechem.
Suroviny potřebné na přípravu:
Postup:
Míchací sklenici si naplníme ledovou tříští, vychladíme a scedíme přebytečnou vodu. Na ledovou tříšť dávkujeme 3cl Káhlua – kávový likér a 3cl Rum Havana Club Especial a vymícháme to barovou lžící. Poté scedíme do vychlazené koktejlky. Nahoru pomalu nalijeme našlehanou smetanu tak, aby se nám vrstvy nespojily. Zdobíme kávovými zrnky a domácí lámanou čokoládou. Drink se pije plnými doušky a krásně se vám pojí obě vrstvy. Je to dezertní koktejl, vhodný po jídle.
Autor receptů: barman Petr Slovák
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.