Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Brevíř enofila je nový nepostradatelný průvodce vinaře

Brevíř enofila je nový nepostradatelný průvodce vinaře

2. 1. 2014 – „1 000 a 111 pojmů o víně, révě vinné a vinařství, aneb brevíř enofila" je nová kniha, která vychází u příležitosti 50. výročí založení MORAVÍNU, svazu moravských vinařů, o.s. s podporou Vinařského fondu a se spoluúčastí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského.

Autorem knihy je František Kratochvil, DrSc., jež sice není ani vinař, ani vinařský profesionál, zato erudovaný enofil a jak sám říká, poučený amatér na rozdíl od mnoha nepoučitelných profesionálů. Autor zvolil jako podtitul „brevíř enofila", čímž chtěl zdůraznit, že jde o četbu pro každého, kdo se cítí znalcem vína, i toho, kdo se jim necítí, ale chce vínu porozumět. Brevíř také není jen pouhou encyklopedií, je zaměřen prakticky a je určen ke každodennímu čtení. Čtenář v něm najde takové informace, které mu dají vhled do problematiky vína, například setká-li se s neznámým výrazem či pojmem napsaným na láhvi.

JUDr. Luboše Bárty, šéfredaktor Revue pro Hotel a Restaurant / SOMMELIER, ve své anotaci na brevíř enofila shrnuje hlavní přednosti publikace, kterými jsou:

  • vysoká odbornost,
  • různorodost zvolených hesel seřazených abecedně,
  • a především čtivost u slovníků neobvyklá.

Zároveň zde čtenář rychle najde všechny potřebné základní, ale i speciální odborné informace. Publikaci ocení laici i vinařští odborníci. Celou anotaci ke stažení poskytuje web reprezentující vína z Moravy, vína z Čech a je ke stažení zde.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: www.wineofczechrepublic.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz