3. 1. 2014 - Podle rychlého průzkumu Asociace hotelů a restaurací České republiky bylo na horách v období vánočních svátků a Silvestra téměř obsazeno a hosté se rozhodně nenudili. Velmi důležitou roli pro spokojenost hostů hraje stále více kvalitní gastronomie.
Letošní vánoční období a vítání nového roku někteří hoteliéři dokonce označili za ještě úspěšnější než v loňském roce. Zároveň jsou hosté stále náročnější a preferují více kvalitu před nízkou cenou. Preferována jsou více zařízení, která kromě lyžování mohou nabídnout například služby wellness nebo jiné sportovní vyžití.
Zatímco během vánočních svátků a Silvestra bylo prakticky nemožné získat novou rezervaci v mnoha z horských hotelů, v současné době jsou všechna ubytovací zařízení připravena přivítat turisty a nabídnout zajímavé lyžařské zážitky. Většina horských lyžařských areálů je v plném provozu, byť na některých sjezdovkách převládá umělé zasněžování, jsou lyžařské podmínky dobré.
V Krkonoších můžete lyžovat za stejné ceny jako loni, s výjimkou jednodenních skipasů, které mírně zdražily. Hoteliéři nabízejí hostům na delší pobyty zajímavé cenové balíčky a doprovodné služby, které jsou srovnatelné s oblíbenými horskými destinacemi v zahraničí. Stále více zařízení se zaměřuje na rodiny s dětmi.
Beskydy a Jeseníky mají všechny velké lyžařské areály v plném provozu za stejné ceny, jako byly v loňské zimní sezóně. Většina návštěvníků těchto hor letos přijíždí z České republiky. Vzhledem k obavám některých lyžařů ze současného vývoje počasí, je navíc v těchto dnech například v Beskydech poměrně málo lyžařů, takže veškeré kapacity jsou k dispozici bez čekání a rezervace hotelů je stále ještě možné provést prakticky ze dne na den.
Pro případ nepříznivého počasí nabízí stále více hotelů možnosti dalšího sportovního vyžití, relaxace a kvalitní české gastronomie.
Text: AHR ČR
Ilustrační foto: VALACHY.CZ
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.