Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V Chrudimi probíhá výstava představující pivovarnictví v Pardubickém kraji

V Chrudimi probíhá výstava představující pivovarnictví v Pardubickém kraji

5. 1. 2013 - CHRUDIM - O tom, že vaření piva má v Pardubickém kraji bohatou tradici, nemůže být pochyb. Jasně to dokazuje i výstava v Regionálním muzeu v Chrudimi. Ta je věnována pivovarnictví v Pardubickém kraji od roku 1913 až po současnost.

Možná Vás překvapí, že za tu dobu se v regionu objevilo mnoho míst, kde se pivo vařilo nebo vaří. Více než čtyři desítky z nich pak chrudimská výstava prezentuje.

A aby toho nebylo málo, tak jsou zde k vidění i fotografie srovnávající historický a současný stav pivovarů a předměty, které jsou s pěnivým mokem úzce spjaty. Konkrétně jde třeba o staré lahve, sudy či nádoby na pití piva. Nemůže chybět ani náznak staré hospody z období 1. republiky nebo bednářské dílny.

Návštěvník si bude moci prohlédnout propagační filmy pivovarů z Hlinska a Pardubic a film z Velkých Popovic z roku 1934, představující tehdejší výrobu, ale také si přečíst nebo zakoupit noviny Pivovarský kurýr, vydané k této příležitosti a seznámit se s mnoha zajímavostmi, které s pivovarnictvím souvisely, nebo třeba ochutnat dva druhy sladu, odvážlivci i extrémně hořký granulovaný chmel.

Výstava je navíc plná pozoruhodných interaktivních prvků. Celá rodina si může zahrát stolní hru, kde se jednotliví členové něco dozvědí, ale kde se hlavně pobaví. Téměř každé čtvrteční odpoledne na čekají návštěvníky ochutnávky piv z různých pivovarů kraje. Pověstnou třešinkou na dortu může pro zájemce být exkurze v hlineckém pivovaru Rychtář dne 23. ledna 2014.

Výstava trvá do 26. ledna 2014.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Regionální muzeum v Chrudimi
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz