10. 1. 2014 - PRAHA - Nejlepší šéfkuchaři v Praze. V jeden čas, na jednom místě. Večeře s kuchařskými osobnostmi, naostřené duely, michelinské menu, školy vaření a workshopy. To všechno přináší nový food festival, který začíná právě dnes v dejvické restauraci AvantGarde.
Unikátní koncept našel svou odezvu u pražské kulinární elity a v zimní čas tak svým kulinářským uměním zpříjemní v AvantGarde opravdu ti nejlepší. Na festivale se objeví Patrik Bečvář (InterContinental), Marek Fichtner (Le Grill, Kempinski), Petr Hajný (Chagall‘s Club Restaurant), Patrik Havlíček (AvantGarde), Jan Horký (Restaurace Art Nouveau v Obecním domě), Miroslav Kalina (Gourmet Restaurant Kalina), Jan Kracík (Pot-au-feu),Tomáš Kněž (o2 arena), Jiří Král (Aureole), Ari Munandar (Zinc, Hilton Prague Old Town), Jan Punčochář (Le terroir), Marek Raditsch (Kampa group), David Šašek (CODA, Aria Hotel), Jiří Štift (Essensia, Mandarin Oriental) a Lukáš Želechovský (Buddha Bar).
Cukrařinu zastoupí: Jitka Kohoutová (Restaurace Art Nouveau v Obecním domě), Karolína Kocincová (Le Grill, Kempinski) a Lukáš Skála (InterContinental).
Představte si pětichodovou večeři připravenou pěti top šéfkuchaři. Ještě vám to nestačí? Tak k tomu přidejte fakt, že jeden z nich bude po celou dobu večeře sedět u vašeho stolu.
Zatímco chef’s table je zaměřen hlavně na komunikaci s hosty, v hvězdném duelu půjde především o šéfkuchaře: oba vytvoří tříchodové menu ze stejných základních surovin. I zde jsou tedy návštěvníci zapojeni, tentokrát si zahrají na porotce.
Kromě pražských gastronomických hvězd na festivalu uvidíte ještě jednu zahraniční a dokonce michelinskou. Francouzská šéfkuchařka Reine Sammut byla za svou práci nesčetněkrát oceněna, je nositelkou řádu čestné legie a 2x byla vyhlášena nejlepší kuchařkou Francie. Návštěvníci se mohou těšit nejen na školu vaření ale i na speciálně sestavené šestichodové menu.
Pokud by někomu výše zmíněný program nestačil, není všem dnům konec. CHEF TIME FEST nezapomíná ani na návštěvníky chtivé vzdělávacího rozměru: v několika kurzech vaření se budou učit od těch nejlepších a tentokrát dostane prostor i cukrařina. Dále nás čeká několik speciálních menu, jazz a finger food a workshopy pro profesionály v gastronomii.
Zkontrolujte webové stránky festivalu a rychle si zajistěte poslední volná místa!
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.