13. 1. 2014 - HUMPOLEC - V loňském roce dosáhl Rodinný pivovar BERNARD rekordního výstavu a uvařil více než 231 tis. hl piva. Současně s tím však překonal i jiný, neméně zajímavý rekord. Za posledních dvanáct měsíců navštívilo pivovar v centru Humpolce 8 070 lidí, kteří využili možnosti seznámit se s výrobou tradičního českého ležáku a zároveň nepasterované pivo BERNARD i ochutnat.
„Počet návštěvníků dlouhodobě stoupá,“ říká tiskový mluvčí Zdeněk Mikulášek a dodává: „Velký nápor bývá především v době konání Bernard festu, kdy pivovarem projde za jediný den i přes pět set lidí. Celkový počet návštěvníků byl v loňském roce 8 070, o které se pravidelně starají tři průvodci. Součástí prohlídky pivovaru je degustace nepasterizovaného piva, které je vyráběno tradičním výrobním postupem s použitím pečlivě vybraných surovin.
Výstav Rodinného pivovaru BERNARD od roku 2001 trvale stoupá, meziroční nárůst byl v roce 2013 8,8 procenta (2001 – 94,7 tis. hl, 2012 – 212,8 tis. hl, 2013 – 231,6 tis. hl). Překročením výstavu 200 tis. hl alkoholického piva přichází BERNARD o výhodu diferenciované spotřební daně, kterou před lety Stanislav Bernard vybojoval jako prezident Českého svazu malých nezávislých pivovarů pro malé a střední pivovary. I díky této dani se podařilo zachovat v České republice větší chuťovou rozmanitost piva, zachránit několik pivovarů a podpořit vznik nových minipivovarů.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.