17. 1. 2014 - PRAHA - Nedávné podzimní zabijačkové hody v Galerii Harfa zaznamenaly velký úspěch a tak si je můžete užít znovu. A to už tuto sobotu 18. ledna 2013 od 11 do 18 hodin, kdy na vás čekají odborníci na slovo vzatí a mnoho zabijačkových dobrot, které si můžete vyrobit a sníst přímo na místě, případně odnést s sebou domů. Akci moderuje a své kuchařské umění předvede Josef Rychtr a jeho tým.
Zabijačkové hody se budou konat jak uvnitř Galerie Harfa, tak i na její střeše. Připraven je zabijačkový bufet s domácí tlačenkou, vepřovým masem v sádle, škvarkovými pomazánkami, zabijačkovou polévkou anebo horkým ovarem s hořčicí. Nebude chybět teplý domácí chléb a výborné kvasnicové pivo.
A protože platí, že vlastní výtvor mnohdy chutná nejlépe, mohou si návštěvníci veselice sami naplnit a zašpejlovat vlastní jitrnici a pochlubit se třeba rodině nebo známým.
Přestože velká zima zatím venku nepanuje, přijde jistě vhod něco ostřejšího. Podávat se bude slivovice, hruškovice, svařené víno a také čaj z čerstvé máty.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.