Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivní turistika láká

Pivní turistika láká

29. 1. 2014 - Pivní turistice holduje čím dál více Čechů i zahraničních turistů – počet návštěvníků Plzeňského Prazdroje v loňském roce dosáhl rekordních 317 tisíc.

Návštěvnické trasy navštívili kromě tuzemských návštěvníků turisté ze 107 států, nejpočetnější zastoupení mají hosté z Německa, jihovýchodní Asie, Ruska a Velké Británie. K nárůstu popularity pivní turistiky však výrazně došlo také u turistů z Estonska a Litvy. Výjimkou ale nejsou ani návštěvníci z Jižní Koreje, Brazílie, Austrálie, Argentiny a Vietnamu, Zimbabwe, Konga a z Madagaskaru.
 
Díky slávě českého piva, atraktivnímu pojetí prohlídek a kulturním novinkám v programu patří návštěvnické trasy Plzeňského Prazdroje mezi přední destinace industriálního cestovního ruchu v České republice. V loňském roce zaznamenala mimořádný úspěch prohlídková trasa Pilsner Urquell, když získala ocenění cestovatelského portálu TripAdvisor Certificate of Excellence. Tím se zařadila mezi 10 % nejlépe hodnocených destinací na světě.
 

Stále větší množství turistů přijíždí také z Číny, a to i díky „Čínskému certifikátu za kvalitní destinaci“, který obdržel Plzeňský Prazdroj v roce 2012 jako první mimopražská destinace v České republice. Jde o mezinárodně uznávaný certifikát, který je důležitým znakem kvality pro čínské organizátory cestovního ruchu.
 
O nezapomenutelný zážitek návštěvníků turistických tras Plzeňského Prazdroje se stará více než 120 profesionálních průvodců a zaměstnanců návštěvnických center pivovarů. V současné chvíli je v nabídce výklad o výrobě, historii i současnosti českého piva v sedmi světových jazycích.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz