Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival, výstava a Robert Křesťan. Konec týdne na Soláni a ve Velkých Karlovicích

Festival, výstava a Robert Křesťan. Konec týdne na Soláni a ve Velkých Karlovicích

8. 8. 2011 - VELKÉ KARLOVICE, SOLÁŇ – Hned tři akce, které rozhodně stojí za návštěvu, bude možné navštívit koncem týdne na Soláni a ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Od pátku 12. do neděle 14. srpna se zde uskuteční IV. mezinárodní folklorní festival Soláň 2011 „Léto na Soláni a ve Velkých Karlovicích.“ V jeho rámci bude v pravé sobotní poledne zahájena výstava současných umělců z Valašska - VI. Valašský salón na Soláni. V pátek večer proběhne koncert Roberta Křesťana a Druhé trávy.

Mezinárodní folklórní festival nabídne opravdu pestrý program. V jeho rámci vystoupí celá řada souborů, například Mužský pěvecký sbor Řádu sv. Huberta ze Zábřehu na Moravě, který festival v pátek ve Zvonici zahájí, cimbálová muzika Bukovinka, polský soubor Bystrzyca, soubor Valašský vojvoda z Kozlovic nebo folklórní soubor písní a tanců Handrlák z Kunovic. Velmi zajímavé budou i doprovodné akce, například učednická dílna tradičních rukodělných prací nebo soutěž o nejlepšího sólového tanečníka v mužském valašském tanci odzemku a obuškovém.

Sobotní vernisáž Valašského salónu bude mít hudební doprovod, o který se postará cimbálová muzika Polajka. Výstava potrvá do 29. září.

Ten, kdo neholduje folkloru, může navštívit koncert Roberta Křesťana a Druhé trávy s podtitulem „Slavíme 20 let“. Koncert si můžete poslechnout v pátek 12. srpna od 19 hodin na pódiu u restaurace pod Pralesem. Je součástí seriálu „Karlovské hudební léto“, který každý prázdninový víkend až do konce srpna přináší zajímavé hosty. 19. srpna to bude folkový zpěvák Slávek Janoušek, seriál zakončí 26. srpna valašská skupina Navostro, hrající ve stylu skotského folkrocku.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz