7. 2. 2014 - HRADEC KRÁLOVÉ - CrossCafe, český originální franchisingový koncept nekuřáckých kaváren, se se opět rozrůstá. Letos plánuje otevření 6 nových poboček, z toho dvě v Praze a jednu v Hradci Králové.
O dalších lokalitách intenzivně jedná s obchodními partnery. Řetězec CrossCafe tak má do konce letošního roku disponovat celkem 22 kavárnami v Praze, Plzni, Hradci Králové a některých dalších regionech.
„Jsme rádi, že se nám daří realizovat naši dlouhodobou strategii v poměrně rychlém tempu. Svoji pozici posilujeme především v krajských městech a Praze, kde vidíme zajímavý obchodní potenciál s možností růstu. Poptávka zákazníků po našich kavárenských službách se zvyšuje. Roste i zájem budoucích franchisantů o získání naší licence, kteří se nám hlásí téměř každý den. Pečlivě si ale vybíráme, takže naši značku svěříme zájemci až po důkladném prozkoumání. Mohu však potvrdit, že 28. února otevřeme novou pobočku na Strossmayerově náměstí v Praze, 15. dubna v pražském OC Lužiny a v květnu v Hradci Králové V Kopečku. Ve druhém pololetí roku 2014 chceme otevřít novou kavárnu i v některém dalším krajském městě,“ říká Jan Janák, zakladatel a majitel licence CrossCafe.
Obr.: CrossCafe Olympia Plzeň; zdroj: CrossCafe
Zájem zákazníků i žadatelů o poskytnutí licence má podle šéfa řetězce Jana Janáka dva hlavní důvody. „Zatímco kavárenští hosté oceňují služby a originální nekuřácký prostor s funkčním designem, budoucí franchisanti kvitují pozitivní vnímání značky a celkový obchodní koncept. Svoji roli hraje i fakt, že CrossCafe nabízí příznivější podmínky pro poskytnutí licence než nadnárodní značky.“
CrossCafe se daří i ekonomicky, tržby v pražských kavárnách meziročně vzrostly o 47 %, v plzeňských o 10 %. V Hradci Králové má řetězec zastoupení první rok a ten zatím hodnotí jako velmi úspěšný s již vykazujícím růstovým trendem. Celkové tržby za loňský rok vzrostly kavárenské síti o 22%.
Obr.: CrossCafe Zličín Praha; zdroj: CrossCafe
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.