Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

HEINEKEN slaví 150. výročí

HEINEKEN slaví 150. výročí

26. 2. 2014 - PRAHA - Oslavy 150. jubilea se plánují po celý rok, především v proslulém muzeu Heineken Experience. V České republice patří pod společnost HEINEKEN celkem tři pivovary: Starobrno, Krušovice a Velké Březno a je považován za evropského lídra ve výrobě piva.

Zakladatelem společnosti se v roce 1864 v pouhých 22 letech stal Gerard Adriaan Heineken, který za podpory své matky koupil v Amsterdamu pivovar „De Hooiberg“ (Stoh sena), existující už od roku 1582. Společnost založil s jasnou vizí – chtěl vyrábět nejkvalitnější pivo své doby. Proto prosazoval razantní obchodní politiku, nepřipouštěl žádné kompromisy, co se kvality týče, a byl i velmi pokrokovým zaměstnavatelem. Řídil se pravidlem, že pivo by mělo jít ruku v ruce se zábavou a naopak.

Tato vize byla natolik úspěšná, že již o čtyři roky později zavřel původní pivovar v centru Amsterdamu a postavil nový a větší na předměstí.Pivo vysoké kvality se dařilo vařit také proto, že nemusel jako ostatní pivovary spoléhat na používání přírodního ledu. Moderní chladící technologie umožňovala celoroční vaření stejně kvalitního piva. A touto ideou se řídí HEINEKEN dodnes.

Po celý rok 2014 bude dlouhou historii společnosti připomínat výstava historických exponátů, vystoupení herců v dobových kostýmech, 3D instalace z historických přepravek a další atrakce v budově původního pivovaru, kde sídlí hojně navštěvované muzeum Heineken Experience. Dnes globální společnost HEINEKEN působí ve více než 70 zemích světa. Do jejího portfolia patří více než 200 mezinárodních, regionálních a speciálních značek piv a cidrů. „Naše společnost se úspěšně rozvíjí díky podnikatelskému duchu a práci více než 85 000 zaměstnanců. A i 150 let od svého založení se těší trvalé podpoře rodiny Heineken,“ uvedl mimo jiné k jubileu předseda představenstva a generální ředitel Jean-Francois van Boxmeer.

Výročí si připomenou i zaměstnanci tří českých pivovarů, které v České republice HEINEKEN vlastní – Starobrna na Moravě, Královského pivovaru Krušovice ve středních Čechách a Velkého Března v severních Čechách.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz