3. 3. 2014 - PRAHA - CrossCafe otevřel v pátek 28. února 2014 v pořadí již sedmou pobočku v Praze. Český franchisingový koncept nekuřáckých kaváren se rozšiřuje nejen v Praze, ale i v dalších městech České republiky.
Celkově je již 17. kavárnou této značky. Tím však plány kavárenského řetězce na rozšiřování nekončí. Do konce letošního roku přibydou ještě 4 kavárny, z toho jedna další v Praze a zbylé v krajských městech.
„Nová kavárna je navržena podle nejnovějších designových trendů. Svým vzhledem i užitností je ideální pro jakéhokoli hosta, který si bude chtít vychutnat vedle prémiové kávy také dobrou snídani. Každé ráno je k dispozici snídaňové pečivo několika druhů, jogurty s müsli a ovoce. Přes den si hosté mohou dát studené a rozpékané sendviče včetně salátů. Novinkou jsou Martinovy tradiční jahody se šlehačkou, které připravujeme podle původního receptu z roku 1973. V nabídce máme také originální dorty podle našich vlastních receptur, které děláme ze surovin nejvyšší jakosti a bez náhražek. Najdete u nás rovněž dětský koutek, což ocení především rodiče s dětmi. Vítáme i pracující návštěvníky, pro které je k dispozici wi-fi připojení a zásuvky po celé kavárně,“ vypočítává Martin Blažek, majitel franchisové kavárny CrossCafe na Strossmayerově náměstí.
Obr.: CrossCafe, Strossmayerovo náměstí, slavnostní přestřižení pásky, Jan Janák, Martin Zounar; zdroj: CrossCafe
Kavárna na Strossmayerově náměstí nebude letos poslední nově otevřenou pobočkou v Praze. Další začne fungovat od poloviny května 2014 v Obchodním centru Lužiny. V plánu jsou i pobočky například v Hradci Králové. Zájem zákazníků i žadatelů o poskytnutí licence má podle šéfa řetězce Jana Janáka dva hlavní důvody. „Zatímco kavárenští hosté oceňují služby a originální nekuřácký prostor s funkčním designem, budoucí franchisanti kvitují pozitivní vnímání značky a celkový obchodní koncept. Svoji roli hraje i fakt, že CrossCafe nabízí příznivější podmínky pro poskytnutí licence než nadnárodní značky.“
Obr.: CrossCafe, Strossmayerovo náměstí, zleva Marie Kružíková, Eva Toulová, Andrea Daňková; zdroj: CrossCafe
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.