Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Druhý ročník Luhačovické zabijačky se vydařil i v deštivém počasí

Druhý ročník Luhačovické zabijačky se vydařil i v deštivém počasí

17. 3. 2014 - LUHAČOVICE - Již druhý ročník Luhačovické zabijačky proběhl v sobotu na hrázi Luhačovické přehrady v Pozlovicích. Nad zabijačkovými specialitami se tu potkali nejen místní, ale také návštěvníci z celého kraje. Zabijačkové dobroty letos voněly mezi dešťovými kapkami.

Od rána se u stánků se zabijačkovými specialitami scházeli lidé, aby si vybrali něco dobrého a popovídali si nad kalíškem slivovice. Lákal také řemeslný jarmark s čokoládovým řeznictvím, sušenými bylinkami nebo ukázkou kovářského umění. Pro děti tu byly soutěže a hry a nad tím vším se rozléhal vtipný výklad řezníka Nitky, zvaného Drobeček. Ten sem přijel ze Slezska a předvedl, jak se dělá pravá moravská zabijačka. Kromě bourání pašíka také přidal povídání o tom, jak se co na zabijačkách dělalo dříve, protkané svým osobitým šarmem.

„K ochutnání byla jelítka, jitrničky, ovar, tlačenka, škvarky, klobásky, sádlo i zabijačková polévka či řeznický gulášek Pro milovníky sladkostí byl v nabídce také čerstvý Luhačovický koláč, který šéfkuchaři Resortu Luhačovice pečou podle více než sto let starého receptu ze škvarků, máku a povidel Oproti minulému, prvnímu ročníku, bylo připraveno o třetinu více dobrot, prodejní plocha byla rozšířena o dva stánky a přesto se po všech specialitách doslova zaprášilo“, říká Lenka Blažková, projektová manažerka Resortu Luhačovice.

Na akci se přišlo podívat více než dvanáct set návštěvníků, kteří odolali nepřízni počasí. Kvůli silnému větru a dešti musela být Luhačovická zabijačka ukončena o několik hodin dříve, než bylo původně zamýšleno. Přesto se podařilo akci uspořádat a příjemně tak oživit jednu lázeňskou březnovou sobotu.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Luhačovské Zálesí, o.p.s.
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz