Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Přijďte na Pečení pro děti s Václavem Noidem Bártou

Přijďte na Pečení pro děti s Václavem Noidem Bártou

4. 4. 2014 - PRAHA - Dopřejte si netradiční sobotu a mlsejte spolu s UNICEF. Přijďte si pochutnat na slaných i sladkých dobrotách 5. dubna od 10:00 do 17:00 do pražské nákupní galerie Myslbek (Na Příkopě 19-21, Praha 1).

Patronem dubnového Pečení pro děti je zpěvák Václav Noid Bárta, který se jej osobně zúčastní od 12:00 hodin. Výtěžek z prodaného pečiva putuje na podporu humanitární pomoci, kterou UNICEF poskytuje dětem ve Středoafrické republice.

První sobotu v březnu se v pražské pasáži Myslbek konalo tradiční Pečení pro děti, jehož patronem byl baletní mistr Vlastimil Harapes. Návštěvníci si mohli celý den koupit sladké a slané dobroty, čímž přispěli na podporu projektu "Nezávadná voda a hygiena", jehož cílem je poskytnout dětem přístup k čisté vodě a umožnit jim dodržovat hygienu.

01399-Peceni_s_Unicef_brezen_2014n.jpg

Obr. Na březnovém pečení pro děti bylo vybráno 24.220 Kč. Patronem byl baletní mistr Vlastimil Harapes


Během celého dne pracovníci a dobrovolníci UNICEF ČR spolu s patronem akce Vlastimilem Harapesem prodávali zájemcům sladké i slané pečivo, informovali o programech UNICEF a možnostech, jak se do nich zapojit. V rámci této akce se vybralo celkem 24 220 korun, které poputují na podporu projektu "Nezávadná voda a hygiena".

Čistá toaleta, tekoucí voda z kohoutku a pravidelná sprcha – pro někoho je to samozřejmá součást dne, kterou ani nevnímá. Pro 2,5 miliardy lidí však přístup k čisté vodě a možnost dodržovat základní hygienu znamená luxus, který si nemohou dovolit.

Neexistuje jednodušší a levnější prevence před celou řadou chorob, než je umytí rukou mýdlem a vodou. Zajištění pitné vody a hygienického zázemí je prioritou nejenom v krizových situacích. V terénu se setkáváme s mnoha překvapivými souvislostmi: například oddělené školní toalety zvýší docházku dívek o 11 %. Hygienické zázemí tak může zachránit miliony dětských životů - natrvalo,“ říká ředitelka UNICEF ČR Pavla Gomba. Každý den zemře 1600 dětí mladších pěti let na komplikace způsobené průjmovými onemocněními, 88 procent těchto případů je možné zachránit zavedením důsledné hygieny.

Vaše příspěvky, kterými jste nás během Pečení pro děti podpořili, pomohou vybudovat vodní pumpy a studny, kryté toalety poskytující dostatek soukromí a podpoří tak děti v méně rozvinutých zemích, aby mohly doržovat hygienu a chránit tak své zdraví.

Děkujeme Vám za Vaši podporu a účast.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: UNICEF
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz