Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NOVINKA NA TRHU – KOZEL ODSTARTUJE OSLAVY 140 LET PIVOVARU LIMITOVANOU RETRO EDICÍ

NOVINKA NA TRHU – KOZEL ODSTARTUJE OSLAVY 140 LET PIVOVARU LIMITOVANOU RETRO EDICÍ

23. 4. 2014 - Velké Popovice - Pivovar ve Velkých Popovicích vaří pivo od roku 1874. Letos tedy oslaví 140 let od svého založení. V rámci oslav výročí pivovaru, které budou probíhat po celý rok, uvede velkopopovický pivovar na trh limitovanou edici šesti lahví s retro etiketami. Ty se objeví na lahvích piva velkopopovický Kozel Světlý, 11° a Černý. Limitovanou edici bude možné zakoupit do poloviny června.

Legenda praví, že podobu pivních etiket dal kozlovi potulný francouzský malíř, který se potuloval světem a během cest zavítal i do Velkých Popovic. Tam si několik dní užíval pohostinství pana Ringhoffera na jeho zámku i v pivovarském hostinci. Odvděčil se mu malbou kozla.

Tento motiv kozla se tedy objevuje na pivních lahvích tradičního českého piva od roku 1922, kdy si pivovar ve Velkých Popovicích zaregistroval značku a název Velkopopovický Kozel a přetrvává na lahvích, poutačích i plechovkách dodnes. „Retro etikety v limitované edici jsou inspirované bohatou historií původních kozlích etiket používaných na lahvích tradičního piva Velkopopovický Kozel,“ přiblížil vznik limitované edice marketingový manažer značky Velkopopovický Kozel Karel Kraus.

Kozel


Limitovaná edice lahví bude k dostání ve všech obchodech do poloviny června. Hlavní oslava výročí pivovaru ve Velkých Popovicích proběhne na tradičním Dni Kozla v sobotu 14. června. Další informace o akcích spojených s oslavami výročí pivovaru najdete na webu www.kozel.cz nebo facebookové stránce www.facebook.com/KozelCZ.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Kateřina Krásová
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz