Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlínský kraj oslaví 11. narozeniny

Zlínský kraj oslaví 11. narozeniny

26. 8. 2011 - ZLÍN - Už 11 let funguje Zlínský kraj. A právě tak trochu ve znamení sympatické číslovky 1 si to také připomene. 1. října 2011 se podruhé uskuteční DEN KRAJE. Jeho centrem bude i tentokrát sídlo Zlínského kraje ve 21. budově, takzvaném zlínském mrakodrapu.

Vlastní akce ale začne ve zlínské Sportovní hale Euronics už o den dříve, v pátek a také v sobotu se tam budou prezentovat svými produkty nejlepší potravináři Zlínského kraje. Během dvou dnů tam navíc organizátoři vyhlásí za účasti hejtmana kraje MVDr. Stanislava Mišáka nejlepší výrobky s prestižním označením Perla Zlínského kraje a také Regionální potravina Zlínského kraje.“Oba dva dny doplníme celou řadou doprovodných akcí včetně ochutnávek, ukázek hospodářských zvířat, zajímavých soutěží i cimbálové muziky,“ slibuje Jana Brázdilová z Agrární komory Zlínského kraje.

Vlastní centrum oslav 11. výročí Zlínského kraje se pak přesune do jeho sídla v sobotu 1. října 2011. Lidé si tu budou moci podiskutovat mimo jiné s hejtmanem Zlínského kraje MVDr. Stanislavem Mišákem. Stejně tak s celou řadou dalších osobností, lékaři, umělci, sportovci a dalšími.

Připraveny budou nejen projížďky baťovskou pojízdnou kanceláří, o které byl loni enormní zájem, ale tentokrát také jízdy historickým vlakem taženým parní lokomotivou. Historici pozvou své příznivce k besedám, mimo jiné se bude povídat o baťovském Zlínu v duchu mírně nevážném. Zpěvák Stanislav Hložek, rodák z našeho kraje zavzpomíná mimo jiné na nejprodávanější nosič všech dob Holky z naší školky. Zároveň ale přesvědčí, že mu to hlasově ladí i s cimbálovou muzikou. Představí se i nejlepší potravináři, mažoretky, Avion swing band či Sdružení dechového orchestru mladých.

Součástí letošního 2. Ročníku Dne kraje bude také Den otevřených dveří v budově Českého rozhlasu Brno ve Zlíně i vysílání pořadů speciálně k této akci. Chybět nebude ani soutěž Zlínský kraj známý i neznámý a také soutěž magazínu Okno do kraje. Na šťastné výherce čekají velmi zajímavé ceny. Organizátoři ale pozvou účastníky akce rovněž do Muzea jihovýchodní Moravy ve zlínském zámku a také do Muzea obuvi.

Bohatý bezplatný program ale zve i na další místa Zlínského kraje. Mimo jiné na Hody s právem do Kunovic, na rozhlednu Vartovna či do Muzea Kroměřížska. Novinkou letošního Dne kraje pak bude jízda historického vlaku taženého parní lokomotivou. Pojede z Valašského Meziříčí do Zlína a povozí návštěvníky Dne kraje na trati Otrokovice - Vizovice. Celý den bude připraveno bohaté občerstvení i pestrý kulturní program.

Foto: Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz