Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Navštivte o víkendu Slavnosti vína a otevřených památek

Navštivte o víkendu Slavnosti vína a otevřených památek

9. 9. 2011 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slavnosti vína a otevřených památek 10. a 11. září představí jedinečnost lidových tradic, temperament obyvatel, kulturu, pestrost slováckých krojů, barvitost hudby, živelnost a spontánní atmosféru radosti ze života.

Ojedinělost této akce spočívá v tom, že slavnosti nejsou jen festivalem lidové kultury, ale opravdovým svátkem pro všechny zúčastněné.

V pestrém programu naleznete hudební zážitky. Můžete se zaposlouchat do různých hudebních žánrů – ke slyšení bude dechová hudba, cimbálovky, mužské a ženské pěvecké sbory, country a folk i duchovní hudba nebo varhany. Můžete si zazpívat lidové písně, posedět u vínka s cimbálovkou ve sklepích či zákoutích, nebo se nalodit na muzikantskou loď a plout po řece Moravě a Baťově kanále.

Milovníci dobrého jídla dostanou příležitost poznat moravské a slovácké speciality, nebudou chybět guláše, klobásky, koláčky, rybí speciality, vinné stany. Těšit se můžete na ochutnávky a košty.

Zcela ojedinělou příležitost dává program slavností milovníkům historie. Po celou dobu mohou navštívit historické památky města, řada z nich se otevírá jen v těchto dnech. V neděli lze absolvovat Putování za historií města pro organizované skupiny.

V průběhu slavností se představí také řemeslníci, skupina historického šermu, je připraven bohatý program pro děti.

Zážitkem je přehlídka slavnostních krojů celého regionu.

Podrobný program naleznete na www.slavnostivinauh.cz

Hlavním partnerem Slováckých slavností vína a otevřených památek je Nadace Děti kultura sport. Výraznou podporu poskytují i SYNOT TIP, Zlinský kraj a město Uherské Hradiště.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz