Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

GASTRO FOOD FEST 2014 - ŠÍŘÍ GASTRONOMICKOU EPIDEMII

GASTRO FOOD FEST 2014 - ŠÍŘÍ GASTRONOMICKOU EPIDEMII

29. 8. 2014 – LITOMĚŘICE - druhý ročník jediného gastronomického festivalu na Ústecku bude šířit gastronomickou epidemii v termínu 17. října - 19. října, opět v krásném historicky malebném městečku Litoměřice, v areálu výstaviště Zahrada Čech. V rámci třídenní akce bude návštěvníkům a všem milovníkům dobrého jídla a pití nabídnut ucelený program, ale především neskutečný zážitek chutí a zábavy.

Podzim je brán a vnímám jako pošmourný, depresivní a vlastně i předzvěst hektického vánočního nakupování. Zpříjemnit a prožít podzimní víkend se dá mnoha způsoby. Někdo bude zdolávat kopce, užívat moře jiní se budou snažit připravovat zahrádku na zimní spánek. Ale jeden víkend v říjnu všem nabídne mnohem lepší adrenalinový zážítek a odpočinek v podobě gastronomické show, která se jmenuje GASTRO FOOD FEST 2014 – festivalu dobrého jídla a pití! Festival přinese setkání nejen gurmetů, gastronomů, barmanů, vinařů, pivařů, ale i milovníků dobrého jídla a pití. K vidění bude prezentace české kuchyně, lokálních i národních gastropodniků (restaurací, barů, hotelů, velkoobchodů aj.). Nebude chybět ani prezentace regionální potraviny Ústeckého kraje a regionálních farmářských pěstitelů.

festival

Festival se uskuteční v areálu výstaviště Zahrada Čech, jehož prostory tvoří nejen venkovní plochy, ale i chráněné pavilony, ve kterých bude probíhat hlavní i doprovodný program ve formě workshopů, kuchařských i barmanských show, soutěží pro návštěvníky a hudebních vystoupení. Celým festivalem bude provázet neméně známý moderátor Petr Zajíček a Zdeněk Lukesle.

V. I. P. tváří letošního ročníku se stala Daniela Šinkorová, herečka, zpěvačka a moderátorka. Novinkou v její kariéře je, že nyní moderuje V. I. P zprávy a bude hrát v muzikálu Mama Mia, tu samou roli, jakou hrála Meryl Streep. Dále si ji můžeme pamatovat z televizní obrazovky Nemocnice na kraji města po dvaceti letech v roli doktorky Nadi Šulcové. Zatím největší popularitu jí přinesla role MUDr. Gity Petrové v seriálu Ordinace v růžové zahradě, dále Česko na talíři – kulinářský pořad (Tv Prima) a v neposlední řadě ze seriálu GYMPL.

festival

Přední šéfkuchaři vybraných restaurací - Radek Šubrt, Lukáš Uher, a mnoho dalších Vám předvedou jak vařit z ryze českých surovin. Všichni se pak utkají v souboji kuchařů. V rámci festivalu se budou konat soutěže např. o nejhezčí volské oko, o Mistra Kávy Montecelio - soutěž profesionálních baristů.

Dále festival dá šanci mladým kuchařům a cukrářům. V rámci festivalu budou mít speciální den pro odborné školy gastronomického zaměření, které se zde budou moci představit a to jak v rámci vlastní prezentace (stánku), tak i formou kuchařských soutěží, kdy návštěvníci budou moci vše ochutnat. Vždyť právě mladí kuchaři, kuchařky, cukráři, cukrářky jsou tím pravým kam investovat čas a peníze

Gastro Food Fest, také pomáhá i druhým. Letošní ročník by měl přinést labužnické vánoce pro děti z dětských domovů a zpestřit jim jejich každodenní život. Kuchaři, kteří budou vařit na tomto festivalu, připraví na vánoce delikatesní pochoutky pro děti z dětských domovů v Ústeckém kraji. Navíc všechny recepty budou vydány jako knižní kuchařka.

festival

Nezapomínáme ani na naše nejmenší návštěvníky, pro ně máme nachystané ve spolupráci s DětiNaHrad.cz – nafukovací skluzavky, skákací hrady, malování na tvář, dočasné tetování, poníky, motokáry a mnoho dalšího.

Díky prokázání kvality, získal festival i odborné záštity - Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Barmanská asociace ČR, Okresní agrární komora, Hejtmana Ústeckého kraje, Města Litoměřice.

Festivalovým platidlem zůstává tzv. LIŤÁK, jehož hodnota činí 25 Kč. Toto platidlo bude jediná měna, za kterou si návštěvníci festivalu mohou zakoupit degustační menu, nápoje a ostatní laskominy či účast na kuchařských show.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: press@gastrofoodfest.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz