3. 10. 2014 - Taky jste už vyzkoušeli bezpočet receptů na muffiny a pořád to není to pravé ořechové, tvarohové či čokoládové? Vyzkoušejte recept na nadýchané jogurtové muffiny, které báječně chutnají a zaručují, že na talíři nebudou chladnout dlouho. Do těsta můžete přimíchat jakékoliv ovoce, kterého máte plnou spíž, a vytvořit tak originální chuť tohoto, stále více populárního pečiva.
Ingredience:
2,5 hrnku hladké mouky0,5 hrnku oleje2x vejce0,5 hrnku cukru krupicevanilkový cukr1x kelímek (150 g) Bílého jogurtu z Valašska0,5 tabulky hořké čokoládyprášek do pečiva
Postup:
Do mísy nasypte mouku, cukr a rozklepněte obě vejce. Přidejte vanilkový cukr a vše rovnoměrně přelijte olejem. Výslednou směs jemně promíchejte tak, aby se ingredience promísily. Následně do mísy vylijte celý kelímek kvalitního jogurtu. Ze zkušenosti doporučujeme použít Bílý jogurt z Valašska od Mlékárny Valašské Meziříčí. Neobsahuje tolik tuku, kterého je již v těstě dost a drží si hustou konzistenci. Poté směs opět jemně promíchejte. Hmotu jen lehce převracejte, aby zůstala nadýchaná. Nakonec přidejte nahrubo nalámanou hořkou čokoládu a prášek do pečiva. Opět už jen několikrát těsto obraťte a můžete začít plnit formu, kterou předem vymažete máslem. Do papírových košíčků vrstvěte těsto jen lehce pod okraj. Při pečení hmota nabude. Naplněné košíčky ve formě vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte při stejné teplotě 20 minut. Před servírováním můžete muffiny ještě posypat moučkovým cukrem.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.