Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

OHLÉDNUTÍ ZA 2. ROČNÍKEM FESTIVALU DOBRÉHO JÍDLA A PITÍ – GASTRO FOOD FEST

OHLÉDNUTÍ ZA 2. ROČNÍKEM FESTIVALU DOBRÉHO JÍDLA A PITÍ – GASTRO FOOD FEST

27. 10. 2014 - Litoměřice - Minulý víkend proběhl v prostorách výstaviště Zahrady Čech v Litoměřicích již druhý ročník Gastro Food Festu. „Za tři dny prošlo branami přes pět tisíc návštěvníků, což považujeme za krásný výsledek a skrytou pochvalu, že lidé si festival oblíbili. Největší účast jsme zaznamenali v sobotu a v neděli,“ prohlásil organizátor Lubomír Machoň.

Nejednou z novinek bylo vytvoření dvou podií. Jedno bylo nachystané v hale H a moderátorem po celou dobu zde byl Petr Zajíček. Druhé podium se nacházelo v hale A a tam kraloval moderátor Zdeněk Lukesle. Letošní ročník opět přijela podpořit zpěvačka a herečka Daniela Šinkorová, která nejen návštěvníkům zazpívala, ale také se účastnila kuchařských show na podiu.

Na festivalu se představilo se svými specialitami 15 restaurací a nechyběly ani vinaři, pivovary, prodejci kávy, čaje, nealko nápojů, likérků, cukrátek a farmáři z oblasti gastronomie. Hlavními hvězdami festivalu byli šéfkuchaři Radek Šubrt, Lukáš Uher, Jan Heřmánek a Marek Svoboda, kteří zářili na pódiu se svými kuchařskými show. Hostem byl i charismatický šéfkuchař z pořadu Když vaří TÁTA, Martin Polačko.

Dalším zpestřením nedělního programu bylo vaření se Zvěřinou, kdy Petr Zvěřina z Václaváku, přijel s projektem Ulice dětm on Tour a uvařil návštěvníkům svoji specialitu –polévku.

Dále byl připraven bohatý doprovodný program se soutěžemi o zajímavé a hodnotné ceny a mnoho zábavy nejen pro dospělé, ale i pro děti v podobě Dětského ráje plného skákacích hradů, malování na obličej, dočasného tetování a mnoho dalšího.

Na festivalu bylo možné ochutnat jídla, která přinášela zážitky pro všechny chuťové buňky. Návštěvníci  mohli degustovat, pomalu dušená roládka z hovězího krku se špekem a v čeveném víně a lehké petřželové pyré a konfitovaná kořenová zelenina, jelen Sika s marinovou dýní a mandlovým knedlíčkem a rybízovou omáčkou, filírovaný klokaní steak podávaný s tortilou wrap, horké švestky s perníkem a vanilkovou taštičkou, pomalu pečené vykoštěné 12kg  selátko plněné masovou nádivkou a bylinkami a podávané s cibulovou bramborovou kaší a zeleným salátem, paprika plněná domácím sýrem na grilu s pikatním dipem z červené řepy. Nechyběly zde ani české klasiky jako prejtový košíček se staročeskou vejmrdou, konfitované kachní stehno podávané na staročeské bramborové placičce s cibulovou marmeládou a šípkovou omáčkou, kaštanový krém se zauzeným kachním prsíčkem, babiččina žemlovka s jablky hruškami a rumovým tvarohem.

Oficiální zahájení festivalu proběhlo v pátek 17. 10. od 13.00 v hale H. Přitomni byli starosta města Litoměřice Mgr. Chlupáč Ladislav, místostarosta Litoměřic Mgr. Krejza Karel, předseda severočeské sekce AKC ČR Lukáš Uher, členka Rady Ústeckého kraje Sachetová Jitka, obchodní manažerka AKC ČR Vondráková Martina.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.gastrofoodfest.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz