Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Největší festival šampaňského – Grand Jour de Champagne – začíná letos v Brně!

Největší festival šampaňského – Grand Jour de Champagne – začíná letos v Brně!

29. 10. 2014 - BRNO - Termín 5. – 8. listopadu 2014 mají ve svých diářích zapsán všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků. V těchto dnech totiž proběhne osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu.

K nim patří např. degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem. Exkluzivním tématem letošního galabanketu je „Remake korunovačního menu francouzských králů v Remeši“.

Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat vedle sebe tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších.

Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně.

Champagne v Brně

Vzhledem k velkému úspěchu z minulých ročníků se tato prestižní akce odehraje také v Brně, kde bude dokonce festival odstartován. V Best Western Premier Hotel International Brno vás okouzlí menu šéfkuchaře Miroslava Husáka. Miroslav Husák je členem představenstva brněnské pobočky AKC ČR a v letech 2000–2013 působil jako člen Seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, s nímž dosáhl mnoha úspěchů na mezinárodních soutěžích. V roce 2009 získal Zlatou medaili M. D. Rettigové. Vařil pro mnoho známých osobností, mj. pro britskou královnu Alžbětu II. při její návštěvě v Brně, papeže Benedikta XVI., prezidenty České republiky, velkoknížete lucemburského Henriho nebo pro bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou. V Singapuru, Indii a Rusku vařil na ambasádě pro velvyslance a pro jejich návštěvy českou kuchyni.

 

Program brněnské části Grand Jour de Champagne

Středa 5. listopadu 2014

16.00 – 20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno

Champagne Exhibition

 

17.00 – 19.00 - Best Western Premier Hotel International Brno

Champagne Mailly Grand Cru – L´Intemporelle uvádí Chef de Cave Sébastien Moncuit

 

Čtvrtek 6. listopadu 2014

20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno

Banket Champagne Gourmet Menu

 

Více informací najdete na www.champagne-grandjour.cz nebo na Facebooku.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: pohlova@m-communication.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz