29. 10. 2014 - BRNO - Termín 5. – 8. listopadu 2014 mají ve svých diářích zapsán všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků. V těchto dnech totiž proběhne osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu.
K nim patří např. degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem. Exkluzivním tématem letošního galabanketu je „Remake korunovačního menu francouzských králů v Remeši“.
Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat vedle sebe tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších.
Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně.
Champagne v Brně
Vzhledem k velkému úspěchu z minulých ročníků se tato prestižní akce odehraje také v Brně, kde bude dokonce festival odstartován. V Best Western Premier Hotel International Brno vás okouzlí menu šéfkuchaře Miroslava Husáka. Miroslav Husák je členem představenstva brněnské pobočky AKC ČR a v letech 2000–2013 působil jako člen Seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, s nímž dosáhl mnoha úspěchů na mezinárodních soutěžích. V roce 2009 získal Zlatou medaili M. D. Rettigové. Vařil pro mnoho známých osobností, mj. pro britskou královnu Alžbětu II. při její návštěvě v Brně, papeže Benedikta XVI., prezidenty České republiky, velkoknížete lucemburského Henriho nebo pro bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou. V Singapuru, Indii a Rusku vařil na ambasádě pro velvyslance a pro jejich návštěvy českou kuchyni.
Program brněnské části Grand Jour de Champagne
Středa 5. listopadu 2014
16.00 – 20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Champagne Exhibition
17.00 – 19.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Champagne Mailly Grand Cru – L´Intemporelle uvádí Chef de Cave Sébastien Moncuit
Čtvrtek 6. listopadu 2014
20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Banket Champagne Gourmet Menu
Více informací najdete na www.champagne-grandjour.cz nebo na Facebooku.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.