Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Prezentace Asociace kuchařů a cukrářů ČR na veletrzích GO a REGIONTOUR v neděli 18. ledna 2015 v pavilonu P

Prezentace Asociace kuchařů a cukrářů ČR na veletrzích GO a REGIONTOUR v neděli 18. ledna 2015 v pavilonu P

12. 1. 2015 - BRNO - Již podruhé můžete navštívit v rámci veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR prezentaci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, která v pavilonu P představí své profesionály.

Své špičkové kuchařské znalosti a dovednosti nejen předvede, ale zároveň k degustaci nabídne ONDŘEJ SLANINA z oblíbeného televizního pořadu Kluci v akci. Po naladění chuťových pohárků Ondřejovým kuchařským uměním nedělní pobyt na výstavišti osladí viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů, autorka a spoluautorka několika odborných publikací, jak jinak než v oboru cukrářském, paní PAVLÍNA BERZSIOVÁ. Celou prezentací bude provázet STANISLAV ZUKAL.

Přijďte se podívat na umění prestižních gastronomických odborníků Asociace kuchařů a cukrářů ČR!

Brněnské výstaviště - pavilon P - neděle 18. ledna 2015, od 10:00 do 16:00 h:

  • 10:30 - 11:30
    prezentace Ondřej Slanina menu č.1 (stage č.1)
  • 11:30 - 12:30
    prezentace Pavlína Berzsiová menu č.1 (stage č.2)
  • 12:30 - 13:30
    prezentace Ondřej Slanina menu č.2 (stage č.1)
  • 13:30 - 14:30
    prezentace Pavlína Berzsiová menu č.2 (stage č.2)

A jakým gastronomickým tématem se Asociace kuchařů a cukrářů České republiky představí?

Třemi různými menu zaměřenými na českou regionální gastronomii a přípravou z regionálních surovin naší vlasti.

Malé představení populárního kuchaře a moderátora v jedné osobě - Ondřeje Slaniny


V současné době pod jeho taktovkou, vlastně vařečkou, vzkvétá Pražská a Středočeská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Přes svůj mladý věk získal již mnoho ocenění a medailí na různých soutěžích z těch nejvýznamnějších vyjmenujme: 2. místo – Kuchař roku ČR 2013;

v r. 2012 se účastnil měsíční stáže jako člen IVLP programu vlády USA; 1. místo Gastro Vavřinec 2007; stříbrná medaile – Warth 2007; 2. místo – Gastro Vavřinec 2005; 3. místo  - kuchařská olympiáda IKA Erfurth 2004; stříbrná medaile Stuttgart.

Ondřej Slanina je majitelem školy vaření Hungry Town a spolumajitelem prestižních restaurací Hospoda Lucerna Praha, Chateu St. Havel v Praze, Fresh Food Catering. Největší popularitu ovšem získal jako kuchař a moderátor v jedné osobě - v televizním pořadu Kluci v akci. A jelikož i kuchařina je o neustálém vzdělávání se a poznávání nového navštívil Ondřej Slanina během své praxe tyto světové gastronomické instituty:  CIA – Culinary Institut Of America – Californie; French Culinary Institut New York; Cordon Blue Institut New York; Culinary Institut Des Moines – Iowa. Kromě návštěv uvedených center spolupracuje s řadou „michelinských“ kuchařů, uveďme ty nejznámější: Armand Arnall, Norbert Niderkopfler, Roman Paulus, Thomas Keller. A kromě gastronomie má Ondřej i jiné koníčky a aktivity jakými jsou golf, sauna a rychlá auta.

Pár zajímavostí z profesního života - dámy oboru cukrářského – viceprezidentky AKC ČR - Pavlíny Berzsiové


Vyučila se, jak jinak, v oboru cukrářka a své studium zakončila maturitou v nástavbovém studiu. Následně úspěšně absolvovala Kulinářskou akademii. A sladkému oboru zůstala věrná po celý svůj profesní život. I Pavlína Berzsiová dosáhla nemalých úspěchů na českých i zahraničních gastronomických soutěží. Vyberme alespoň některé: zlatou a stříbrnou medaili získala na své první soutěži Gastroprag v roce 1982, následovalo členství v národním týmu, kterému dopomohla svým uměním ke 2 zlatým a 2 stříbrným medailím taktéž na Gastropragu 86. Vyšší cíle ji v roce 1988 společně s národním týmem dovedly ke zlaté a bronzové medaili na kuchařské olympiádě IKA-HOGA, k 1. místu na Intergastu v Bratislavě. Na EXPOGASTu 1990 si vybojovala v Lucemburku stříbrnou medaili. Její reprezentace české gastronomie pokračovala na světové výstavě EXPO 92 ve španělské Seville. Společně s regionálním týmem slavili úspěch v podobě bronzové medaile v r. 1993 v Basileji a v r. 1999 se o stupínek vylepšili a domů si odvezli medaili stříbrnou. Z další soutěže EXPO GAST 98 si odvezla opět společně s národním týmem nádherné stříbrné ocenění. V současné době Pavlína Berzsiová, co by lektorka seminářů, vzdělávacích kurzů a foodstylingu, předává své zkušenosti a znalosti především mladým odborníků - studentům gastronomických škol. Pořádá semináře, kde se snaží přiblížit a ukázat posluchačům nejnovější trendy, nevšední moučníky a použití nových surovin pro cukrářskou výrobu. A nejen to, Pavlína Berzsiová je autorkou či spoluautorkou mnoha odborných článků a publikací. Za jejího přispění přišly na svět tyto gastronomické skvosty: Velká evropská kuchařka; Velká domácí cukrářka;  Sladké pečení; Nejlepší recepty Tescoma s chutí; kalendář DORTY nebo  Hrníčkové pečení.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.bvv.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz