Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mladí gastronomičtí odborníci převzali ocenění

Mladí gastronomičtí odborníci převzali ocenění

22. 1. 2015 - BRNO - V rámci doprovodného programu veletrhů GO a REGIONTOUR probíhalo v pavilonu P třídenní finále již 21. mezinárodního mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů a číšníků. Své umění předvedlo více než 80 soutěžících, kteří se probojovali z regionálních kol spolu s reprezentanty slovenských odborných škol.

Slavnostní vyhlášení proběhlo v OREA hotelu Voroněž Brno, kde z rukou pana Miroslava Kubece, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR a kontinentálního ředitele WACS a předsedy Asociace číšníků pana Radka Bušiny převzali poháry, medaile a věcné dary. K úspěchu jim popřáli také senátor pan Stanislav Juránek a zástupce generálního partnera pan Marek Svoboda.

Výsledky v kategorii kuchařkuchařka:

1. místo – Josef Pech, Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola Tábor

2. místo – Jan Vybíral, HŠ Bukaschool Most

3. místo -  Dominika Rýznarová, Střední škola hotelová a služeb, Kroměříž

 

Výsledky v kategorii cukrář/cukrářka:

1. místo – Denisa Tomanová, SPV hotelu InterContinental Praha

2. místo – Vladyslav Ryasnyy, Střední škola gastronomická a hotelová Praha - Braník

3. místo -  Michaela Kaiserová, SOŠ a SOU Horky nad Jizerou

 

Výsledky v kategorii číšník/servírka:

1. místo – Diana Dvořáková, Hotelová škola Chrudim

2. místo – Pavla Střílková, Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno

3. místo -  Petra Paličková, Střední škola společného stravování Ostrava - Hrabůvka

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky pan Miroslav Kubec po slavnostním předávacím ceremoniálu v hotelu Voroněž prohlásil: „Je dobře, že mladí odborníci v našem oboru mají možnost se na soutěži potkat, vyměnit si svoje poznatky a také změřit své síly s ostatními. Po celou dobu soutěže bylo vidět velké nasazení všech studentů a jejich vůle zvítězit. „

Asociace kuchařů a cukrářů ČR pro letošní rok změnila podmínky k získání Ceny Jaroslava Flódera. Nově ji získal soutěžící, který porotu zaujal netradičním spojením surovin, zajímavou úpravou a je hodnocena jako Talent soutěže. „Cena má za cíl podnítit další růst talentu a motivovat k dalšímu profesnímu rozvoji a úspěchům“, sdělil ke změně Miroslav Procházka, předseda brněnské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Cenu Talent soutěže za rok 2015 získal Michal Sobotka z SOU gastronomie, Praha 10 za nejlépe zvládnuté zadání soutěžního úkolu. Zaujal komisi kuchařů tím, že nejvhodněji a také v největší míře zapracoval vylosované tajné suroviny.

Do Síně slávy soutěže byla uvedena paní Silvie Bartáková, která stála u zrodu soutěže a věnovala jí 20 let svého života. Ocenění jí předali společně pan Kubec a pan Bušina.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: bila@soups.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz