29. 1. 2015 - Nakladatelství Smartpress připravilo další lákavý titul - Květinová kuchařka – Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení, který vychází 19.2.2015.
Květinová kuchařka Jany Vlkové vás seznámí s rostlinami, které se v kuchyni používaly odpradávna a nyní je zvolna objevují věhlasní kuchaři a gurmeti. Autorka poradí, kdy, kde a jak plané i kulturní rostliny sbírat. K tomu představí vynikající, inspirativní, a přesto velmi jednoduché recepty.
Jedlé květy a listy podtrhují chuť pokrmů a hrají důležitou dekorativní roli. Kniha je přehledně rozdělena do kapitol „čtyř ročních období kytkožrouta“, tedy podle toho, kdy jsou v Čechách rostlinky k mání. Vychutnejte si jídla, která lahodí oku, a odhalte jedinečné chutě, které nám příroda nabízí. Váš talíř ozdobený jedlým kvítím a býlím se rázem stane uměleckým dílem.
Kuchařku můžete za akční cenu koupit zde: http://www.smartpress.cz/kvetinova-kucharka
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.