12. 2. 2015 - PRAHA - Přípravy gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2015 jsou v plném proudu. Devátý ročník tohoto úspěšného veletrhu, který je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru, se uskuteční 19. až 22. února tradičně na Výstavišti v pražských Holešovicích souběžně s 24. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2015.
Záštitu nad veletrhem převzalo Ministerstvo zemědělství, Asociace hotelů a restaurací ČR, Potravinářská komora ČR, Agrární komora ČR a Česká barmanská asociace.
Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL za poslední roky zaznamenal velmi dynamický nárůst. V roce 2014 se veletrhu zúčastnilo celkem 175 vystavovatelů z 11 států. Tuto jedinečnou akci navštívilo 31 325 návštěvníků.
Připravovaný devátý ročník se bude konat v Levém křídle Průmyslového paláce. Tematicky je veletrh TOP GASTRO & HOTEL 2015 rozdělen následovně:
PROFI ZÓNA (Levé křídlo Průmyslového paláce) – prezentace firem se zaměřením na vybavení hotelů, penzionů, restaurací, vybavení a zajištění gastroprovozů.
DRINK & DELICACIES ZÓNA (Levé křídlo Průmyslového paláce) – prezentace firem a distributorů alkoholových a nealkoholových nápojů, produktů české a mezinárodní gastronomie.
TOP CAFÉ & BAR ZÓNA (Levé křídlo Průmyslového paláce) - v této části budou probíhat atraktivní soutěže Barista Open a tradičně soutěž Mistr Kávy. Těšte se na ukázky přípravy kávy a kávových nápojů, degustace kávy, prezentace řady značek káv a technologií přípravy kávy. Atraktivní juniorské a profesionální barmanské show bude zaštiťovat odborný partner Česká barmanská asociace.
SOUTĚŽE ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE (Levé křídlo Průmyslového paláce) -
19. 2. 2015
AMUNDSEN VODKA BARTENDERS JUNIOR CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - soutěž mladých nadějných barmanů, kteří svoje koktejly vyrobí na bázi vodky Amundsen
20. 2. 2015
JUNIOR CZECH TEATENDERS CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž juniorských barmanů a teatenderů, jejichž úkolem je klasická příprava čaje a příprava volného nápoje s použitím čaje
JUNIOR MISTR KÁVY - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž juniorských baristů, jejichž úkolem je připravit ze zrn značkové kávy precizní espresso, cappuccino a volný nápoj – koktejl
BAILEYS PROFESSIONAL MISTR KÁVY - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž profesionálních baristů, jejichž úkolem je připravit ze zrn značkové kávy precizní espresso, cappuccino a volný nápoj – koktej a požitím Bailey´s
21. 2. 2015
JOHNNIE WALKER CUP - PROFESSIONAL COCKTAIL COMPETITION - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž profesionálních barmanů, jejichž úkolem je připravit koktej s použitím 4 cl whisky Johnnie Walker
22. 2. 2015
HAVANA CLUB FLAIR CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - soutěž nejlepších profesionálních barmanů kategorie flair, kteří předvedou svoje exhibiční vystoupení, při kterém vyrobí koktejl na rumové bázi značky Havana Club
HAVANA CLUB FLAIR CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - soutěž nejlepších juniorských barmanů kategorie flair, kteří předvedou svoje exhibiční vystoupení, při kterém vyrobí koktejl na rumové bázi značky Havana Club
Kompletní informace naleznete na www.top-gastro.cz.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.