Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZRCADLOVÉ ŠÁLKY NA KÁVU - japonská dokonalost designu

ZRCADLOVÉ ŠÁLKY NA KÁVU - japonská dokonalost designu

9. 3. 2015 - Možná jste o tom ještě neslyšeli, ale správně zvolený šálek má vliv na chuť a aroma vaší kávy. Obecně jsou doporučovány šálky z porcelánu, který je příjemný na dotek rtů a káva v něm nejpomaleji stydne.

Japonci porcelán povýšili zase o level výše a na trh přichází se zrcadlovými šálky. D - Bros, japonská designová značka, vytvořila unikátní soubor ručně vyráběných kávových šálků s názvem "Waltz". Kávové šálky jsou vyráběny z Hasami porcelánu a pokryty kovem dražším než je platina či zlato - ušlechtilým a odolným Palladiem.

Celé kouzlo zrcadlících se šálků je ukryto v šedivě bílé barvě právě zmiňovaného Palladia. Barevné vzory podšálků se odráží od povrchu hrníčků a způsobují tuto jedinečnou iluzi. Když však šálek nadzvednete z podšálku, zjistíte jeho pravou nevzorovanou barvu.

Výroba nádobí z Hasami porcelánu je specialitou zejména oblasti Hakata. Této unikátní technice malování se zde věnují řemeslníci, kteří zajišťují, že plochy podšálků jsou na milimetr přesné a vyrovnané. Koneckonců, jakékoliv malé zaváhání, drobná nepřesnost či škrábanec by znamenalo narušení výsledného odrazu.

Foto: Pinterest.com/thisiscolossal.com

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.kavovelisty.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz