26. 3. 2015. Britský řetězec Iceland posiluje svou pozici v České republice a v červnu otevře další prodejnu v Praze, v obchodním centru Luka. Na český trh společnost vstoupila v prosinci 2011 a doposud otevřela své prodejny v Kladně, Říčanech a na Praze 10.
Britská značka Iceland klade velký důraz na kvalitu a její výrobky jsou opakovaně oceňovány v testech potravin. Jako jeden z prvních supermarketů na světě odstranil Iceland z výrobků produkovaných pod vlastní značkou umělá barviva, ochucovadla a konzervanty a při jejich výrobě zakázal používat mechanicky separované maso a modifikované suroviny. Na tuzemském trhu se Iceland zaměřuje na prodej mražených potravin, jejichž společným jmenovatelem je nekompromisní kvalita a férová cena. Nabízí široký výběr hotových jídel mnoha tradičních regionálních kuchyní, ale i běžně dostupné suroviny. Většinu výrobků dováží z Velké Británie, ale podporuje i lokální produkci a využívá odběru zboží od českých dodavatelů.
„Nejsme pouze obchod s mraženým zbožím, nabízíme kompletní sortiment, s velkým důrazem na kvalitu. Naše produkty jsou ve Velké Británii vítězi mnoha srovnávacích testů, používáme speciální, praxí prověřené technologie a chuť opravdu kvalitně zpracovaných surovin chceme naučit vyhledávat i lidi v Česku,“ říká John Mackie, generální ředitel pobočky Icelandu v České republice.
„Zelenina sklizená v optimálním čase zamražená hned po sklizni je ve srovnání s tou, která byla sklizena předčasně a cestovala několik tisíc kilometrů, chuťově i nutričně vhodnější,“ říká Ing. Veronika Novotná, poradkyně pro výživu. „Zmrazování je přirozený způsob, jak prodloužit životnost jednotlivých pokrmů a čerstvých potravin. Živiny a vitamíny jsou zachovány i bez přidávání umělých látek“.
Iceland byl v letech 2012 a 2014 zvolen nejlepším zaměstnavatelem mezi velkými firmami ve Velké Británii a na vysokou firemní kulturu a spokojené zaměstnance se chce zaměřit i v Česku.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.