Štamgast & Gurmán

Sedlčanský představuje novinku: Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou

Sedlčanský představuje novinku: Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou

15. 4. 2015 - S rostoucími teplotami dává většina z nás přednost posezení s přáteli venku na zahrádce. Ke každé správné zahradní party již neodmyslitelně patří grilování, které se v posledních letech stalo v Česku fenoménem. Zapomeňte však na klasické těžké pokrmy a vykouzlete si na grilu něco jednoduchého a přitom úžasně chutného! Přesně takový je nový Sedlčanský hermelín na gril se švestkovou příchutí.

Proč vyzkoušet Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou

Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro Sedlčanské sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.

Co najdete v grilovacích balíčcích Sedlčanský?

V novém grilovacím balíčku najdete 4 kusy sýra vhodného pro úpravu při vysokých teplotách a 1 balení omáčky. Delikátní, jemně pikantní kombinace švestky a chilli pozvedne chuť sýra a jistě zaujme chuťové buňky každého milovníka grilování. Výrobcem švestkové omáčky je česká firma Alibona.

Grilovací portfolio Sedlčanský pro rok 2015

Sedlčanský Hermelín na gril – tradiční Hermelín na gril, vhodný pro úpravu při vysokých teplotách, se sáčkem koření zdarma, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a grilovací koření (7 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč

Sedlčanský Ohnivák na gril – ostřejší varianta s pikantním kořením uvnitř sýru i na povrchu pro všechny milovníky pálivých chutí, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a pikantní grilovací koření (7 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč

Sedlčanský Hermelín na gril s brusinkovou omáčkou – tradiční Hermelín na gril se svěží letní omáčkou z brusinek, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a brusinkovou omáčku (50 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč

Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou – tradiční Hermelín na gril s  jemně pikantní omáčkou ze švestek a chilli, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a pikantní švestkovou omáčkou (50 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč

Hermelín pro každou příležitost – Tipy na letní grilování

Připravujete zahradní párty pro své přátele? Máte chuť na rychlý oběd nebo lehkou večeři? Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou vytváří jemné, ale lahodné spojení, které se dokonale hodí pro každou příležitost.

Vyzkoušejte naše recepty na Grilovaný Hermelín se švestkovou omáčkou.

Tipy: K zapití Hermelínu s pikantní švestkovou omáčkou je výborné pivo a můžeme doporučit i ovocná piva, která si našla v letním počasí své místo. Pokud se u sýru neobejdete bez pečiva, zůstaňte v tomto případě u klasické bílé bagety, která se ke švestkové omáčce skvěle hodí.

Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)

8 plátků sušené šunky

2 lžičky ostré hořčice

2 plátky toastového chleba

lžíce rybízového džemu

2 lžíce olivového oleje

salsa

1/2 manga

1 okurka

½ červené papriky

1 limetka

koriandr

sůl

Postup:

  1. Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky.  Hermelíny rozkrojíme na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.
  2. Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.
  3. Hotový hermelín rozdělíme na talíře, přidáme švestkovou omáčku a doplníme salsou.

 

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátem a švestkovou omáčkou

4 porce

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)

100 g malin

100 g listového špenátu

2 lžíce meruňkové marmelády

½ cibule

10 listů koriandru

3 lžíce olivového oleje

sůl

Postup:

  1. V rendlíku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme vypraný natrhaný špenát, koriandr, osolíme a odstavíme.
  2. Sýry potřeme marmeládou, přidáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minut z každé strany.
  3. Při podávání doplníme švestkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lucie.pilousek@neopublic.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz